Fare Altlıkları

Dokunmatik yüzeyci (touchpad'çi) olduğum için fare altlıklarının (mouse pad) promosyon olarak verildikleri dönemden üç haneli rakamlara satıldıkları döneme geçişi kaçırmışım. Böyle bir durum olduğuna göre fare altlıklarının bir faydası olmalıydı ve öğrenmeyi seven biri olarak hemen bir iki yazıya göz attım. Wikipedia'da özetle şöyle yazıyor:
Fare altlıklarının en önemli üç faydası, daha yüksek hız, daha yüksek hassasiyet ve rahatlık sağlamasıydı. İkincil bir yararı da masa yüzeyinin, elin ve farenin sürekli hareket etmesiyle çizilmesini ve aşınmasını önlemesiydi. Diğer bir faydasıysa farenin altında kir birikmesini azaltmasıydı. 
Hareketi algılamak için görüntü sensörleri kullanan optik fareler piyasaya ilk çıktığında, üzerlerine basılmış optik desenleri olan özel fare altlıklarına ihtiyaç duyuyorlardı. Modern optik fareler, düz kağıt ve diğer yüzeylerde kabul edilebilir bir doğruluk derecesinde çalışabilir. Bununla birlikte, bazı optik fare kullanıcıları (özellikle oyuncular, tasarımcılar ve diğer yoğun şekilde fare kullanan kullanıcılar) konfor, hız, hassasiyet ve özelleştirme için ve masa yüzeyinde aşınmayı önlemek için bir fare altlığı tercih edebilir.
Değinilmeyen birkaç nokta için de şu yazılara bakılabilir:
Profesyonel bir oyuncu veya tasarımcı olmadığım için promosyon olarak verilen fare altlıklarıyla bu zamana kadar gelebildim. Araştırmamı biraz daha derinleştirmeyi gereksiz görüyorum çünkü bir noktada fare altlığı kullanımı gereklilikten lükse ve tercihlere geçiyor.

Yine de profesyonel bir oyuncu veya tasarımcıysanız lütfen promosyon bir fare altlığı kullanmayı, profesyonel bir fare altlığı kullanmayı ve hiç fare altlığı kullanmamayı karşılaştırıp deneyimlerinizi paylaşın. Ne kadar fark oluşuyor ve gerçekten profesyonel fare altlıkları fiyatlarını hak ediyor mu? Ayrıca elle yapılan fare altlıkları da iş görür mü sizce profesyonel ihtiyaçlar için?
Yazıyı yayımladıktan sonra YouTube'da gaming without mousepad ifadesiyle arama yaptım. Konuyla ilgili güzel içerikler çıktı, göz atabilirsiniz siz de:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h