Terminalden Ofis Belge Biçimlerini Dönüştürme

Üç olsa elle çevirirsin, beş olsa belki ama yedi ofis belgesini elle çeviremezsin. Bu, şu an ismini bir türlü hatırlayamadığım bisküvi türü bir ürüne ait reklamın az önce karşılaştığım duruma uyarlaması. İsmi gelseydi aklıma reklamının videolarını ekleyecektim en üste, konuyla yakın alakasından dolayı ama gördüğünüz gibi.

İndirdiğim arşiv içinden dokuz adet *.doc uzantılı belge çıktığında hafif bir bu ne ya iç geçirişinin ardından kesin bir betik veya araç vardır diye Google'da kısa bir araştırma yaptım. Sonrasında unoconv ismine ulaşmam birkaç dakikamı aldı.

Pardus için halihazırda bir paketi olup olmadığını kontrol ederken Office Belgelerini Dönüştürme'den başka bir iz bulamayınca yaklaşık yirmi dakikaya bir PiSi paketi yaptım. İlk önce Git sürümünü paketlemeyi denedim ama başarılı olamayınca Arch'taki paketi temel alan bir tane yaptım. Yirmi dakikayı bulması bu yüzden, yani paketlenmez demeyin şansınızı deneyin, özgürlük için Pardus. Tabii çıkmaz demeyin şansınızı deneyin milli piyango sözlerini içeren tek bir video dahi bulamadığım için önceki cümle tam anlaşılır olmadı ama neyse bu cümle tatsız tuzsuz da olsa o görevi yerine getirdi.

Pardus üzerinde unoconv'u yüklemek için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:
sudo pisi it -c system.devel
sudo pisi bi https://svn.pardus.org.tr/pardus/playground/maidis/2011/office/misc/unoconv/pspec.xml -d
sudo pisi it unoconv*.pisi
rm unoconv*.pisi
unoconv'u kullanmaksa çok basit, Konsole'yi açarak aşağıdaki komutun benzerlerini kullanabilirsiniz değişik senaryolar için:
unoconv -f odt *.doc
Belki biri de unoconv nedir hakkında daha doyurucu bir günlük girdisi, viki maddesi vs. yazar da Türkçe belge eksikliği de giderilmiş olur.

Yazı boyunca Hadise'nin Aşk Kaç Beden Giyer'i ve aynı isimli albümü dinlenmiştir. Dün dikkatimi çekti ilk kez, güzelmiş.

Son olarak da Jack London.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h