Grafik Arayüz Üzerinden Toplu Olarak Ofis Belge Biçimlerini Dönüştürme

Dün bahsettiğim unoconv hakkında Google+'ta neler yazılmış diye bakarken FF Multi Converter'a rastladım.

FF Multi Converter, basit bir grafik arayüz. Ses, video, resim ve belge dosyalarını diğer araç ve kütüphanelerden yararlanarak popüler biçimler arasında dönüştürüyor. Uygulama dönüşüm işlemlerini yaparken ses ve video dosyaları için FFmpeg, belge dosyaları için unoconv, ve resim dosyaları için PIL'i kullanıyor. Uygulamanın kendisiyse PyQt kullanılarak Python ile yazılmış.
FF Multi Converter'ın amacı tüm çokluortam biçimlerini bir uygulama üzerinde bir araya getirerek bu biçimleri dönüştürmek için kullanıcılara kullanımı kolay bir arayüz sunmak olarak özetlenmiş. FF Multi Converter'ın gelişimi aktif ve GitHub üzerinde sürdürülüyor. Bir geliştiriciyseniz kod katkısı veya bir kullanıcıysanız çeviri katkısı verebilirsiniz. Sadece kullanımı ve tanıtımıyla da yetinebilirsiniz tabii ki.

Pardus üzerinde kurmak için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:
sudo pisi it -c system.devel
sudo pisi bi http://svn.pardus.org.tr/pardus/playground/maidis/2011/programming/language/python/pythonmagick/pspec.xml -d
sudo pisi it pythonmagick*.pisi
sudo pisi bi http://svn.pardus.org.tr/pardus/playground/maidis/2011/multimedia/converter/ffmulticonverter/pspec.xml -d
sudo pisi it ffmulticonverter*.pisi
rm *.pisi
Uygulamanın kullanımı çok basit olsa da kısaca değinelim. Ses, video, resim ve belgeler için farklı sekmeler bulunuyor uygulamada. Burada hangi biçimden hangi biçime dönüşüm yapılacağı açılır listeler üzerinden seçiliyor. Tek bir dosya üzerinde işlem yapmak için ilgili dosyayı açmak yeterli. Birden fazla dosya üzerinde işlem yapmak içinse Convert all files in this folder (Bu dizin içindeki tüm dosyaları dönüştür) seçeneğini işaretlemek gerekiyor. Çoklu kipte çalışılırken (toplu işlem yapılırken) de dizin değil tek bir dosya seçiliyor, o dosyanın bulunduğu dizin otomatik olarak seçiliyor, dizin seçilmiyor diye merak etmeye gerek yok.

Dosyaları aynı dizin veya istenen özel bir dizin içinde dönüştürmek mümkün. Ayrıca dönüşüm yapıldıktan sonra esas dosyaları silmek için de bir seçenek bulunuyor. More (Daha fazla) düğmesiyle de ses, video ve resim dosyalarını dönüştürürken boyut, görüntü oranı, saniye başına kare oranı, kanal sayısı vb. değerleri değiştirmek mümkün.

Konsol sevmeyenlerin deneyebileceği bir uygulama FF Multi Converter demek için bu kadar yeter sanırım.

Yorumlar

  1. Yazıda komutları vermemişim ama unoconv'un nasıl yükleneceğine diğer yazıdan bakılabilir.

    YanıtlaSil
  2. Son olarak da bir saat önce projede yapılan güncellemeyle pythonmagick'e artık ihtiyaç yok. Bu paketi özellikle kurmak istemiyorsanız atlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pythonmagicks ihtiyaç duyulmaktadır. Kurulurken bir sorun çıkarmamakla beraber resim dosyalarınde çevirim yapmak için gerekmektedir.

      Sil
  3. Hi, Anil

    It gives me error, I can not install


    External dependencies are not met: unoconv

    I use Pardus 32 bits

    http://i.imgur.com/DN37A.png

    YanıtlaSil
  4. Ok, sorry, resolved

    I installed unoconv http://anilozbek.blogspot.com/2012/01/terminalden-ofis-belge-bicimlerini.html

    Now everything is OK ;)

    Saludos desde España

    YanıtlaSil
  5. iyi günler anıl bey,
    Derlemiş olduğunuz bu güzel paket için size teşekkür ederim.
    Sitenizi gezinirken tesadüf eseri buldum ve kendi çabamla paketlemiş olduğunuz FFmulticonverter'ın yeni sürümünü paketledim.
    http://dl.dropbox.com/u/60245852/Pardus-paket-arsivi/FFMultiConverter-1.3.0/index.html
    Kurulması için gereken unoconv ve pythonmagicks paketlerini de paketledim ve kurdum. Fakat sizin pythonmagicks/pspec.xml içerisinde sha1sum değeriniz yanlıştı. Arşiv bütünlüğü hakkında hata veriyordu. Sorunsuz şekilde pythonmagicks'de paketledim.
    http://dl.dropbox.com/u/60245852/Pardus-paket-arsivi/Pythonmagick-0.9.7/index.html
    Sorunsuz bir şekilde kullanmak dileğiyle iyi günler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h