pardus tv

Uzun zamandır dijital tv kartı almayı düşünüyordum. Okullun bitmesini fırsat bilerek bir tane aldım. inca nın bu modeli. Kanal geçişlerinin yavaşlığı ve ara sıra meydan gelen anlık donmalar dışında rahatsız olduğum bir eksiği yoktu. Unutmadan bir de şöyle saçma bir özelliği vardı: diyelim gözünüze bir şey takıldı dur şunu yakalayayım (capture) dediğinizde kumanda vasıtasıyla yattığınız yerden kalkıp çıkan diyalog penceresine dosya ismini yazıp tamam demeniz gerekiyordu. bunu halletmek için video kayıt (record) yapabilirsiniz. Alternatif programlar kullanmak da iyi bir çözüm.



windows da sürücüyü biraz zor kurmuştum, tam olarak onunla alakalı olmasa da. Kartın pci soket deki yerini değiştirerek ve bilgisayarı birkaç kere kapatıp açarak televizyon izlemeye başlamıştım.



Pardus da her şey neredeyse hazır geliyor. Şuradan yararlanarak gerekli ayarları yaptıktan sonra televizyon izlemeye başlayabilirsiniz.




Şu anda yapamadıklarım veya henüz denemeye fırsat bulamadıklarım (konu ile alakalı güncellemeleri burada okuyabilirsiniz)

. video kayıt etme
. kumandanın tüm fonksiyonları
. kumanda ile diğer programları ve sistemi kontrol etme
. diğer tv programları



Kanal değiştirdiğinizde o an yayınlanan programın yüzde kaçının yayınlandığının, sıradaki programın ne olduğunun gösterilmesi, güzel şeyler :) Yalnız bazı tv kanalları ve radyo istasyonları yanlış isimle kaydedilmiş, bunları elle düzeltmek lazım. Bazı kanallarda otomatik bulunamamış.


(yazı ile alakasız notlar:

blogger yazım denetimi yapıyor muydu, yoksa linux dan kaynaklanan bir durum mu bu, güzel oluyor,
blogger a resim ekleme firefox da daha kolay gibi
yazıları openoffice den buraya kopyala yapıştır yaptığımda html hatası veriyor, önce kwrite atınca sorun kalmıyor)

Yorumlar

  1. eksik kanallar için buraya bakabilirsiniz:
    http://www.turksat.com.tr/external/kanal_listesi.html

    YanıtlaSil
  2. yattığım yerden bir pengueni uçurmak ve dizilerin altyazılarını senkronlamak uzaktan kumanda ile ne güzel şeyler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h