Ayı Yogi'nin Çetesi'ni İndirmek

Çoçukken severek izlediğim çizgi filmlerden Ayı Yogi'nin Çetesi'nin Türkçe dublajlı halini bir çizgi film sitesinden youtube-dl yardımıyla indirdim.



Bu sitede iki bölüm yüklendiği yerden silindiği için bunları başka bir yerden indirmem gerekti. Bulduğum sitede tek bir video dosyası yerine bir video akışı tercih edildiği için biraz farklı bir yöntem takip etmem gerekti. Bu tip durumlarla karşılaşacakların işini biraz kolaylaştırmak için neler yaptığımı kısaca yazıp alternatif yöntemlerin bulunduğu birkaç yazıya da bağlantı vereceğim.

Sürekli video indiren veya video paylaşım sitelerini yakından takip eden biri olmadığım için video akışlarının ne kadar yaygın olduğunu bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa bu tip sitelerde bildiğimiz araçlar pek işe yaramıyor.

İlk önce video akışlarını Linux kullanıyorsanız halihazırda elinizin altında olan, başka işletim sistemleri kullanıyorsanız da araştırarak nasıl kurabileceğinizi bulabileceğiniz birkaç araçla indirmenin yoluna bakalım.

Kullandığınız tarayıcıda videonun bulunduğu internet sayfasını açın. Videoyu oynatmaya başlayabilirsiniz.

Videonun asıl kaynağının neresi olduğunu görmemiz gerekiyor. Bunun için Google Chrome'da sayfa içindeki boş bir yere sağ tıklayıp içerik menüsünden İncele'yi seçebilirsiniz. Diğer tarayıcılarda da sanırım benzer şekilde ilgili bölüme ulaşabilirsiniz. Burada işimize yarayacak kısım Ağ (Network) kısmı. Burada, sistemimize indirilmekte olan kaynakları görüntüleyebiliriz.


Video akış dosyalarının ilk parçasının 1'den başladığını biliyoruz. Kaçta sona erdiğini görebilmek için de videoyu son kısmına çok yakın bir yere alarak oynatın. Gördüğünüz değeri aklınızın bir kenarına yazarak işlemlere devam edin.

Dosyalardan birini sağ tıklayarak bağlantısını kopyalayın. Kullandığınız terminal programını açıp wget ile kopyaladığınız bağlantıyı aşağıdaki biçimde kullanın:

$ wget -r https://vod02.cdn.site-adi.com/9d/2l/9d2lza5u2g6_,240,360,480,.mp4.urlset/media-{1..127}-f3-v1-a1.ts

Yukarıdaki komuttaki 127, tahmin ettiğiniz gibi video akış dosyalarından sonuncusunun numarası.

Bu komutu çalıştırdığınız zaman video sitesinden tüm ts dosyalarını indirmeye başlayacaksınız. Bu ayrı ayrı dosyaları birleştirmek için de dosyaların indirildiği dizine geçin. Burada da aşağıdakine benzer iki komut kullanabilirsiniz:

$ echo 'media-'{1..127}'-f3-v1-a1'.ts | tr " " "\n" > tslist
$ while read line; do cat $line >> bolum2.ts; done < tslist

Bu komutlar ayrı ayrı olan video parçalarını tek bir video altında birleştirecek. Bu son dosya hariç diğer dosyaların hepsini silebilir, bu dosyayı da VLC ile veya başka bir video oynatıcısıyla izleyebilirsiniz.

Bu yukarıda size aktarmaya çalıştığım yöntemi Download Streaming Video TS files'tan öğrendim. Benim yazdıklarımda anlamadığınız bir yer olursa ilk önce bu yazıya bakıp sonra yine çözemediğiniz bir şey olursa yorum yazarak bana sorabilirsiniz.

Bir video sitesinde indirmeniz için doğrudan bir seçenek yoksa bu siteden video indirmenin istenmemesinden olabilir. Bu yüzden böyle bir-iki dosya için bir yere kadar o kadar önemli olmasa da çok sayıda video indirme kesinlikle yapmayınız.

Ayrıca video indirmek istediğiniz sitede sadece ts dosyaları değil bir oynatma listesi olan m3u8 dosyası da bulabilirseniz şu yazılara da göz atabilirsiniz:
Umarım yakın gelecekte 80'lerin sonunda ve 90'ların başında izlediğimiz tüm çizgi filmlerin Türkçe dublajlı hallerini resmi yollardan izleyip satın almak için seçeneklerimiz olur.

Yorumlar

  1. Susam sokağını bulamıyorum hiç bir yerde. Sizin bildiğiniz bir yer var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YouTube'a baktınız mı, tüm seri olmasa da birkaç tam bölüm bulabilirsiniz:

      https://www.youtube.com/playlist?list=PLsOfgJwAL5q6mWLkdOx6RLaoD83Myflcz

      Bazı kullanıcılar da Susam Sokağın'dan çeşitli kısımlardan oluşan oynatma listeleri yapmış:

      https://www.youtube.com/playlist?list=PLO2KRgW5ymRM0WSd9UGorZnycboYtmC8o

      https://www.youtube.com/playlist?list=PLiD0gXJ06xNzDFIe9uyzgHdboG4CeGi2Z

      Sil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h