SMiLE.dk - Butterfly

SMiLE.dk, İsveç menşeli, balonlu sakız dans grubudur. Veronica Almqvist ve Cecilia Reiskog grubun şu anki üyeleridir. Grup; Butterfly, Golden Sky, Boys, Mr. Wonderful, Petit Love, Koko Soko, A Geisha's Dream ve Dancing All Alone gibi Dance Dance Revolution'da bulunan şarkıları sayesinde dünyanın pek çok yerinde çok iyi bilinirler.

Veronica Almqvist ve Nina Boquist tarafından ilk olarak Smile ismiyle kurulan grup, grupla aynı ismi taşıyan ilk albümünü 1998 yılında çıkarır. Albüm büyük ilgi çeker, özellikle de Japonya'da. Popüler şarkıları Butterfly, Konami tarafından lisanslanır ve Dance Dance Revolution'ın ilk sürümünde yer alır. Grup ayrıca düzenli olarak popüler dans müziklerinin derlendiği Dancemania serilerinde de yer alır.

İlk albümden sonra, Nina Boquist solo kariyerine başlamak için gruptan ayrılır ve yerine Malin Kernby geçer. Grubun ismi de Smile'den Smile.dk'ye değiştirilir.

Daha fazlasını ben bilmem bu yazıyı hazırlarken de kaynak olarak kullandığım Wikipedia ve aşağıdaki sayfalar bilir:





Bir bağlantı verip kaçmayayım dedim ama abarttım sanırım, yoksa balonlu sakız dans müziğinin o kadar da müptelesı değilim :) Hey Barbie, Hey Ken o kadar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h