GNU/Linux (Hala) İşe Yaramaz

Geçenlerde gezegende yer alan Linux Berbattır!'ı hatırlıyorsunuzdur. Bryan Lunduke, 2009'da yaptığı bu sunumu geçenlerde tekrar gerçekleştirmiş ve sunum dosyasını ve sunum videosunu günlüğünden yayınlamış. Eğer henüz izlemediyseniz bakabilirsiniz. Sunum dosyasının Türkçe çevirisini de şuradan edinebilirsiniz. Konu ayrıca şurada da biraz tartışılır gibi olmuş.

Yorumlar

  1. SDN de sanki başka şeyler tartışılmış :D

    YanıtlaSil
  2. Sunumu (Türkçe olanı) izledim güzel olmuş bence yerinde ve doğru tespitlerde bulunmuş. Türkçeye çevirdiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Bilgisayarında OpenOffice kurulu olmayanlar http://viewer.zoho.com/docs/l4E0d buradan da online görüntüleyebilir sunumu (gerçi sormadım ama sakıncası varsa silebilirim?)

    Evet sunucu tarafında ya da gömülü sistemlerde ve özelleştirilebilirlikte linux'un başarısı su götürmez bir gerçek ama takdir edersiniz ki google mühendislerinin linux kullanması ile bilgisayarın b sini belki anca bilen birinin linux kullanması ve yaşadığı deneyim aynı olmayacaktır.

    Bence de artık kabul etmeleri ve çalışmalarını bu yönde ilerletmeleri gerekiyor bu yüzden bende canonical gibi şirketlerden ümiditliyim evet yaparsa onlar yapacak. Diğerleri kendi hallerinde eğleniyorlar ve bu eğlencesini de bozmaya bu işlere kafa yormaya hiç de niyetli değiller ki olmak zorunda da değiller.

    SDN deki ise benim os um seninkini döverden öte birşeye benzemiyor bence :)

    YanıtlaSil
  3. Ubuntu'yu ne yazık ki yakından takip edemiyorum ama dışarıdan izlediğim kadarıyla kendileri ve kullanıcıları adına oldukça doğru kararlar aldıklarını düşünüyorum.

    GNU/Linux'un son kullanıcı için henüz mükemmel olmadığı bir gerçek. Ama bunun olması için gereken koşullar yavaş yavaş gerçekleşiyor.

    Yazıyı daha kolay ulaşabilir yaptığınız için teşekkürler ayrıca.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h