Uluslararası Tamirat Günü

Tamiratın önemini herkese aktarmak için 2017'den bu yana her yıl ekim ayının üçüncü cumartesi günü, Uluslararası Tamirat Günü (Uluslararası Onarım Günü, International Repair Day) kutlanıyormuş.

Elektronik ürünleri daha dayanıklı ve onarımı daha kolay hale getirmek için işbirliği yapan, bünyesinde Hollanda'dan The Repair Cafe Foundation, İngiltere'den The Restart Project, Amerika'dan iFixit ve Fixit Clinic ve Almanya'dan Anstiftung Foundationve bulunan uluslararası tamirat organizasyonları grubu Open Repair Alliance tarafından başlatılmış ve tamirat topluluklarının, bireylerin ve işletmelerin çabalarını kutlamak ve ihtiyaç duyulduğunda tamiratı mümkün kılmak amaçlanmış.

2018'de Tamirat Hakkına yoğunlaşılmış. Tamirat için gerekli bilgi ve kaynaklara erişim hakkı ve ürünlerin daha dayanıklı, verimli ve onarılabilir olması ihtiyacı vurgulanmış. Bu sene 17 Ekim Cumartesiye denk gelen Tamirat Gününün teması ise özellikle küresel bir pandemi yaşadığımız bu günlerde bir kez daha ortaya çıkan "Tamiratın Gerekliliği".

Uluslararası Tamirat Günü'nü kutlamak için yapabileceğiniz pek çok şey var. Bozuk bir cihazınızı kendiniz tamir etmeye çalışabilir veya bunu yapamıyorsanız yenisini almak yerine yakınlarınızdaki bir tamirciye uğrayarak cihazınızı hayata döndürtebilirsiniz. Arkadaşlarınızı eşyalarını tamir etmekten gurur duyması için yönlendirebilir, tamircileri, meraklıları ve profesyonelleri de tamirat becerilerini paylaşmaları ve başkalarını da tamirat dünyasına dahil etmeleri için motive edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h