Pardus-Linux.Org Paste için Pastebin Betiği

İlk önce tam da konuyla ilgili yazdığım bir yazıyı daha önce okumayanlar için güncelleştirerek buraya aktarayım:

Pastebin internete yazı ve resim yüklemeyi kolaylaştıran bir programcık. Panelinizde veya masaüstünüzde yer kaplamayan bu minik dev, bir ayar dosyasını veya ekran görüntüsünü paylaşmanız gerektiğinde en büyük yardımcınız oluyor.

Programcığın kullanımı çok basit. Sadece metin veya resimleri programcığa sürüklüyorsunuz ve gerisini o hallediyor. Daha önceden belirlemiş olduğunuz servislere yükleme yapıyor ve ilgili bağlantıyı size veriyor.

KSnapshot ile çektiğiniz ekran görüntülerini veya herhangi bir belgedeki bir metin parçasını kaydetmenize bile gerek kalmadan Pastebin'e aktarabilmeniz, orta fare tuşu tıklamasıyla seçilen metni yapıştıralabilmeniz, pek çok farklı servisten istediğinizi kullanabilmeniz uygulamayı sevmenizde önemli etkenlerden olacaktır :)

Pastebin ile birlikte öntanımlı olarak gelen sağlayıcılar dışında internetten de yeni sağlayıcılar yükleyebilirsiniz. Öntanımlı olarak gelenler arasında Ubuntu, openSUSE, KDE gibi sağlayıcılar olmasına rağmen Pardus ile ilgili bir tane yok ne yazık ki.

Pardus'un bildiğim kadarıyla resmi bir yapıştırma servisi de yok ama Sudrap Yapıştırma Çöplüğü, Özgürlük İçin Yapıştır, Pardus-Linux.Org Paste gibi servisler var topluluk tarafından sunulan. Her ne kadar Pardus'a özgü üç tane yapıştırma servisi bulunsa da kısa bir süre öncesine kadar bu servislerden hiçbirisinin bir Pastebin betiği yoktu.

Az önce Choqok'ta baDibere'nin openDesktop.org'a paste.pardus-linux.org isimli Pastebin betiğini eklediğini görmemle bu durumun değiştiğinden haberim oldu.

Betiği incelemek isterseniz internet sitesinden indirebilirsiniz. Eğer sadece kullanmak istiyorsanız da buna hiç gerek yok doğrudan Pastebin'i kullanabilirsiniz yüklemek için.

Betiği yüklemek için Pastebin programcığını sağ tıklayarak Pastebin Ayarları'na girip, Yeni Sağlayıcılar Al düğmesine basmalısınız.
Açılan yeni ekrandan kolayca paste.pardus-linux.org'u bulabilirsiniz, eğer zorluk yaşarsanız sağ tarafta bulunan Ara bölümüne Pardus yazıp çıkan sonuçlardan yararlanabilirsiniz.
Yeni betiği yükledikten sonra Ayarlar ekranına dönüp Pastebin sunucusu olarak bunu seçmelisiniz. Sonra Tamam diyerek ayarların kaydedilmesini sağlamalısınız.

Tüm bunların sonrasında deneme yapmaya hazırsınız demektir. Benim denememi görmek için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Umarım ileride Pardus bu programcıkta öntanımlı olarak başka bir dağıtıma ait veya genel amaçlı bir yapıştırma sunucusu kullanmak yerine Pardus'a özgü bir servis ayarlı olarak gelir.

Yorumlar

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h