Yapraklar ve Sarmalar

Geçen gün üzüm yaprağından yapılmış sarma yerken sarma için kullanılabilecek tüm yaprakların farkında mıyız diye düşündüm. En sevdiğim sarma çeşidi olmak dışında güldürürken düşündüren espriler gibi bir şey de olmalı bu üzüm yaprağı, yerken düşündürmeyi başarmıştı.

Hem annemden hem de internet üzerindeki diğer kaynaklardan öğrendiğime göre sarma için kullanabileceğimiz bitkiler şöyleymiş:
  • Ayva yaprağı
  • Brokoli yaprağı
  • Dut yaprağı
  • Fındık yaprağı
  • Hodan
  • Ihlamur yaprağı
  • Ispanak
  • Kabak
  • Kabak çiçeği
  • Kara lahana
  • Kiraz yaprağı
  • Lahana
  • Pazı yaprağı
  • Pırasa
  • Siyah üzüm yaprağı
  • Soğan
  • Taze fasulye yaprağı
  • Yeşil üzüm yaprağı
İnsanların dünyada bulunduğu süre göz önüne alındığında sarma için kullanılabilecek hemen hemen bütün bitkiler keşfedilmiş gibi duruyor. Benim gibi bir an heyecan yapanlara üzülerek bildirmek isterim ki bu alanda yeni keşifler yapmak o kadar da kolay olmayacaktır. Ben kendime daha mütevazi bir hedef belirledim bu yüzden. Fırsat buldukça değişik yapraklardan yapılmış sarmaları tatmaya çalışacağım.

Yukarıdakilerden başka da sarma için kullanılabilecek yapraklar biliyorsanız belirtmekten çekinmeyin. Ayrıca ilk önce şunu denemeye çalış, şu yapraktan yapılanı seviyorsan şu yapraktan yapılanı da kesin dene, şu yapraktan yapılanı tatmak için o kadar da acele etme gibi yorumlarınız da hem benim hem de başkaları için faydalı olacaktır.

Yorumlar

  1. Böyle bir başlık varmış.

    https://eksisozluk.com/dolmasi-en-iyi-olan-bitki--6077151?a=nice

    Dolma ve sarma karmaşası yüzünden iç içe girmiştir ama birkaç yeni yaprağa denk gelinebilir sanırım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h