Windows 10 Güncelleştirmelerini Duraklatmak

Windows 10, güncelleştirmeleri otomatik olarak arkaplanda indiriyor ve bu, yavaş bağlantılarda sizin internet üzerindeki işlerinizi verimli bir şekilde yapmanızın önüne geçebiliyor. Neyse ki güncelleştirmeleri komut satırından veya Hizmetler'den duraklatmanın bir yolu var.

Şu an Windows, ne Linux ne de bir oyun istemcisi kadar kolay bir yol sunmuyor güncelleştirmelerin yönetimi için. Duraklatma, durdurma, yansı seçme, hız sınırlama şu anki Windows güncelleştirme yöneticilerinin sahip olmadığı özelliklerden. Bu özelliklerden biri olan duraklatmayı taklit etmek için şunları yapmak gerekiyor yönetici haklarıyla açılmış bir komut isteminde (Başlat sağ tıklanır ve açılan menüden Komut İstemi (Yönetici) seçilir):
net stop wuauserv
net stop bits
net stop dosvc
Komutlardan bazıları ilk denemede servisi kapatamayabilir, bu durumda komutu ikinci kez çalıştırırsanız iş görecektir. İnternetle işinizi bitirdikten sonra yukarıdaki komutlarda stop'ları start yaparak tekrar çalıştırıp yaptığınız değişiklikleri geri alabilirsiniz.

Komut satırı kullanmak istemezseniz de Hizmetler uygulamasını açıp yukarıdaki hizmetleri bulup kapatabilirsiniz. İlgili hizmet isimleri şu şekilde:
  • Windows Update
  • Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti (Background Intelligent Transfer)
  • Teslim En İyileştirme (Delivery Optimization)
Ne demişler: sınırsız ve kotasız interneti olan geliştiriciler, adil kullanım kotalı internet sahibi kullanıcılarının ne büyük bağlantı sorunları içinde bulunduklarını ne bilirler.

Kaynaklar:

Yorumlar

  1. Windows her yeni sürümü ile birlikte birçok hatayı ortadan kaldırsa da hem yeni eklenen hem de daha önceden beri var olan hataları ile büyük sıkıntılar ortaya çıkarabiliyor. Özellikle üçüncü parti yazılımlar ve kötü yazılımlardan dolayı ortaya çıkan windows hataları ile ilgili aşağıdaki siteyi sizlere önermekteyim. Bu site üzerinden hem windows hatalarına hem de oyun, program, Microsoft yazılımlarının hatalarına rahatlıkla ulaşabilir ve çözüm önerilerini inceleyebilirsiniz.
    http://www.windowshatalari.com

    YanıtlaSil
  2. Windows 10 Güncellemeleri Nasıl Kapatılır?
    Güncellemeler bilgisayarlar için bazen gerekli olsa da çoğu zaman da yarardan çok bilgisayar üzerinde bazı sıkıntıları beraberinde getirebiliyor. Windows 10 işletim sistemi olan bilgisayarlarda otomatik bir şekilde zamanı geldiğinde güncellemeler iner. Ve kişiler zamanla bilgisayarın yavaşladığını ve kasma meydana geldiğini düşünebilir. Böyle durumlarda güncellemeleri kapatmak son derece etkili bir yöntem…
    https://www.windowshatalari.com/windows-10-guncellemeleri-nasil-kapatilir/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h