TTNET ve Ne Desem Boş

Türkiye'de her şey gibi internet de çok olmaması gerektiği gibi. Zamanımızda elektrik, su ve doğalgazdan hiçbir farkı kalmayan internetten yararlanmak için buraya aklımdan geçenleri yazarsam epey ağır olacağından herhangi bir sıfat eklemeyeceğim bir firmaya mecbur kalıyoruz. Bu firma da kullanıcısına ağır fiyat politikası haricinde de her türlü eziyeti yapmaktan bir an olsun bile vazgeçmiyor ne yazık ki.

Az önce internette bir sayfa açmaya çalıştım ve TTNET otomatik olarak beni gezinti.com'a yönlendirdi, böyle bir müdahaleye hiçbir hakkı olmamasına rağmen. Oldu olacak elektrik şebekesinden de arada 500 V göndersinler, kare dalga göndersinler CEEE demek için.

Neyse, TTNET'i tanıdığımız için ondan gelecek hiçbir şeyi kabul etmememiz gerektiğini bildiğimizden sayfanın açılmasıyla birlikte kapatmaya çalışmamız bir oluyor. TTNET'in etikten uzak davranışıyla karşılaşmamız da bu ana denk düşüyor işte.
Kapıyı çarpıp çıktığınız bir yerde arkanızdan biri çıkıp ben bunu evet olarak alıyorum derse şaşırmaz mısınız? Manyak bu adam demez misiniz? İsteğim dışında içine sürüklendiğim bir sayfadan çıkmaya çalışıyorum ve bana denen şu:

Bu sayfadan ayrıl'a tıklamanız durumunda Gezinti hizmetinden yararlanmaya başlayacaksınız. Gezinti hizmetinden yararlanmak istemiyorsanız; bu pencereyi Bu sayfada kal'a tıklayarak kapatıp; "İlgilenmiyorum" seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Bu sayfadan ayrılmak istediğinizden emin misiniz?

Tamamen Türk kullanıcı yapısı üzerine oynanmış temiz olmayan bir oyun gördüğünüz gibi. Türk internet kullanıcılarının çoğu ne yapar? Okumadan, araştırmadan beladan (içinde olmak istemediği durumdan) kurtulmaya çalışır. Burada da istemeden girdiği bu sayfadan en erken ve kolay şekilde kurtulmak için yapacağı davranış sadece düğmelerin üzerinden yazılanları okuyup Sayfadan Ayrıl'a tıklamak olacaktır. Hadi geçmiş olsun Türkiye. Ve TTNET sana bir şey diyemiyorum. Senin eline bu gücü veren kullanıcıların bizler ve internet ve teknoloji konusunda çok cahil devletimiz oldukça yaptıkların az bile bize. Ama bunun her zaman böyle gideceğini düşünme derim.

Konuyla ilgili Özgür Uçkan Google+'ta epey paylaşım yapıyor gelişmelerden haberdar olmak için takip edebilirsiniz.

Yorumlar

  1. TTNet kendini kaybetmiş. Ama sanki o uyarı metninde de bir kandırmaca var. Ne pis işler bunlar arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Bakınız: http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=phorm

    YanıtlaSil
  3. Geçtiğimiz hafta sonu bir seminerde İnternet Hukuku konusunda uzman bir avukat bu sitenin kişilerin bilgilerini izinsizce kullandığı ve bu yüzden mahkemeler yoluyla gereken hukuki işlemlerin başlatıldığını belirtti. Artık devlet ya ikinci bir servis sağlayıcı kurar ya da biz bu tekel de mahvoluruz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h