Fedora'nın Pardus'a Tek Üstünlüğü

Elbette hem Fedora'nın Pardus'a, hem de Pardus'un Fedora'ya üstün olduğu pek çok alan vardır. Bu iki GNU/Linux dağıtımı da uzun yıllar boyunca kullanılarak bunlar görülebilir. Bir iki aydır birincil işletim sistemi olarak Pardus'u bırakarak Fedora'nın KDE özelleştirmesini kullanıyorum ve Fedora'nın Pardus'tan üstün olduğu tek bir özellik görebildim şimdiye kadar. Bu yazıda kısaca bu özelliği sunan Ksshaskpass'tan bahsedeceğim.

Ksshaskpass, ssh-askpass'ın KWallet ile bütünleşmesini ve KDE üzerinde kolayca kullanılmasını sağlıyor. ssh-askpass (x11-ssh-askpass) ise OpenSSH ve benzeri SSH uygulamaları için hafif bir iletişim penceresi uygulaması.

SSH hakkında pek fazla bilgim olmadığı için iki uygulama hakkında fazla detay veremeyeceğim. Sadece hayatımı nasıl kolaylaştırdıklarından bahsedeceğim. Fedora kullanmaya başlamadan ve Ksshaskpass ile tanışmadan önce GitHub üzerinde çalışmak için bir belge okumam ve elle biraz uğraşmam gerekiyordu. Ksshaskpass ile ise bize hiç iş kalmıyor desem yeridir, her şeyi o hallediyor.

KDE kullanıyor ve Git veya SSH ile çalışıyorsanız Ksshaskpass'ı kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Subversion kullanıyorsanız da benzer bir özellik için Güvenli Subversion Kullanımı'na bakabilirsiniz.

Fazla açıklayıcı bir yazı olmadı, farkındayım ama Ksshaskpass hakkında tek bir Türkçe içerik dahi olmadığı için az da olsa bir şeyler yazmak istedim.

Daha çok bilgi için çeşitli kaynaklar aşağıdaki gibi:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h