Fedora'da Daha Güzel Bir LibreOffice

Fedora'nın KDE özelleştirmesinde LibreOffice çok çirkin görünüyor. Şu ana kadar Fedora üzerinde LibreOffice'yi pek kullanmadığım için umursamıyordum ama LightProof için bir şeyler yaparken o kötü görünümlü menüleri daha fazla görmeye dayanamayacağımı anladım. Neden bahsettiğimin daha iyi anlaşılması için işte Fedora'nın KDE özelleştirmesindeki öntanımlı duruma ait ekran görüntüsü:
Söylediğim kadar varmış değil mi? Durumu çözmek için kısa bir Google araması yeterli oldu elbette. openSUSE forumlarındaki How to force OpenOffice to use GTK theme under KDE? başlıklı konuda tam aradığım bilgi yer alıyordu. Burada anlatıldığı gibi ev dizini içinde .profile isimli bir dosya oluşturmak ve içine
export OOO_FORCE_DESKTOP=gnome
satırını ekleyip kaydettikten sonra sistemi yeniden başlatmak aşağıdaki güzel menülü LibreOffice'yi elde etmek için yeterli:
Evet KDE'de güzel bir LibreOffice kullanmak için LibreOffice'yi GNOME kullanmaya zorlamak bence de çok mantıklı. Umarım ileride LibreOffice geliştiricilerinin çılgın fikirlerinden biri olan arayüz için sadece Qt kullanılması fikri gerçek olur ve biz de rahat ederiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h