Dropbox ile İyi Pazarlar

Başlık yanlış anlaşılmasın, pazarı iyi geçirenler Dropbox kullanıcıları değil, sadece hacker ve kendini hacker hissedenler. Hackerların açıkları keşfetmek için akıl almaz yollar bulduğu günümüzde, Dropbox adeta menüde 25 milyon kullanıcısının hesabı olan bir yatakta kahvaltı ziyafeti sundu meraklı gözlere.
Dropbox geçtiğimiz pazar günü tüm hesaplardaki parola doğrulamasını yanlışlıkla kaldırdı ve isteyen herkes istediği Dropbox hesabına parola olarak herhangi bir şey yazarak girebildi. Bunun için gereken de sadece girilmek istenen kişinin e-posta adresinin bilinmesiydi, fazla zor olmasa gerek böyle bir bilginin elde edilmesi de, örneğin benimki her yerde yazıyor.

Dropbox'un bildirdiğine göre, yapılan bir programlama güncellemesi sonrasında meydana gelen hatanın neden olduğu durum sadece dört saat sürdü ve Dropbox hesaplarından yalnızca %1 kadarı etkilendi. Hesaplarında normal dışı hareketler gerçekleşen tüm kullanıcılara anında bilgilendirme yapıldığı da açıklamalara eklenmiş.

Her ne olursa olsun Dropbox'un güvenirliliğine darbe vuran üzücü bir gelişme. Eğer Dropbox üzerinde sizin için önemli dosyalar bulunduruyorsanız bunları şifreleyerek önlem almanız yararlı olacaktır. Daha iyi bir çözüm olarak da Dropbox'un özgür alternatiflerinden birini kullanma şansınız varsa, bunları tercih edebilirsiniz.

Umarım Dropbox'ta güvenlik ve böyle durumlara karşı önlemler artırılır ve bir daha böyle bir olayın yaşanmaması sağlanır.


Kaynaklar
Dropbox Accidentally Unlocked All Accounts for 4 Hours
Dropbox Left User Accounts Unlocked for 4 Hours Sunday

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h