Chromium ile Zor Ölüm 2

Die Hard'ın konumuzla ilgisi yok onu baştan söyleyeyim, iyi, güzel bir filmdir, o ayrı. Bu sadece çok sık kopyala yapıştır yapan bir gencin hikayesi.
Chromium'da herhangi bir internet sayfasındaki biçimlendirilmiş yani yazı tipi, yazı boyutu, yazı rengi özelleştirilmiş bir metni düz metin olarak kopyala yapıştır yapmak istediğinizde, ilgili metni kopyalayıp sonrasında istediğiniz yere
Ctrl + Shift + V
tuşları yardımıyla yapıştırabilirsiniz. Klavye kısayolları çoğunlukla çok kullanışlı olsa da internet tarayıcılarda her zaman durum böyle değildir. En azından düz metin olarak kopyalama için durum böyle. Örneğin ben şu sayfayı kaynak olarak belirtmek istesem başlığını seçmek ve kopyalamak ve sonrasında da bağlantısını eklemek zorundayım şu sonucu alabilmek için:
Kaynak:Tip: Just the text, please!
Kopyalama işlemini
Ctrl + C
ile yapıyorsanız Chromium'un düz metin olarak yapıştırmak için sunduğu çözümü beğenebilirsiniz ama eğer fare yardımıyla kopyalama yapıyorsanız -ki başlıkları seçmek en kolay fareyle mümkün olduğundan hemen ertesindeki kopyalama işlemi için de o an elde bulunan fareyi kullanmak pek de garip olmasa gerek- sağ tuş menüsünde bu iş için bir seçeneğin olmamasını bir eksiklik olarak görebilirsiniz.

Elbette tarayıcıların eklentileri sayesinde her şeye kavuşmak mümkün ama ne yazık ki bu durumun eksikliğini hisseden hiçbir geliştirici yok görünüyor. Düz metin olarak kopyalama için varolan sayılı eklenti de ne yazık ki şu an çalışmıyor. Umarım sağ menüde bu seçeneği sunan bir eklenti görebiliriz.

Bu arada eğer orta fare tuşuna sahipseniz kopyaladığınız metni düz metin olarak yapıştırmak için yararlanabilirsiniz ama bu da ne yazık ki dokunmatik tablet kullananların her zaman sahip olmadığı bir seçenek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h