KDE 4'ün Dijital Saat Programcığının Öntanımlı Yazıtipi Hakkında

KDE 4'ün dijital saat programcığı saatleri bize sesli olarak söyleyebilecek kadar yetenekli ama görünüş olarak mükemmel değil bana göre. İsminde dijital geçen bir saat programcığından öntanımlı olarak bir dijital saat yazıtipi bekliyorum ama görebildiğim kadarıyla 4.6'da da hala normal bir yazıtipi kullanılıyor. Renk değişikliği ve gölge benzeri efektler doğru yolda olunduğunun işareti :)

Öntanımlı olarak sunulmadığı için bunu kabullenmemiz gerekmiyor. Bir süredir internetten bulduğum bir yazıtipini kullanıyordum dijital saatte. Bugün de KDE-Look.org'da dolaşırken DigiTalk-mono'yu gördüm ve lisansı elverdiği için oyunalanıma ekledim, böylece Pardus'u bir daha yüklediğimde Google'den bir dijital saat yazıtipi aramama gerek kalmadan bunu kullanabileceğim doğrudan.
Siz de yukarıdaki gibi bir dijital saat kullanmak isterseniz şunları yapabilirsiniz:

  • Bir dijital saat yazıtipi indirin. Bunun için DigiTalk-mono'yu arşivden veya PiSi paketinden yükleyebilir ya da Google'den bulduğunuz başka bir dijital saat yazıtipini yükleyebilirsiniz. KDE'de yazıtipi yüklemek sağ tıklayıp yükle demek kadar basit.
  • Sisteme yüklediğiniz yazıtiplerinin uygulamalarca kullanılabilmesi için o an açık olan uygulamaların kapatılıp yeniden başlatılması gerekiyor. Burada da yazıtipini kullanacak uygulama plasma-desktop olduğu için onu yeniden başlatmamız gerekiyor. plasma desktop'u kapatmak için Ctrl + ESC tuşlarına basın. Açılan Sistem Süreçleri'nden plasma-desktop'u seçin ve bu süreci sonlandırın. Herşey siyah olacak merak etmeyin, bazen böylesi daha iyi, göreceksiniz. Şimdi her şeye eski renklerini verelim, Alt + F2'ye basın ve plasma-desktop yazarak bu komutu çalıştırın.
  • Dijital Saat programcığını sağ tıklayarak ayarlarını açın ve görünüm bölümünden yüklemiş olduğunuz dijital saat yazıtıpini seçin. Yazıtipi rengi olarak da sistem çekmecesindeki diğer simgelerle uyum sağlayabilmesi için beyaza yakın bir gri seçebilirsiniz. Tarihi göster seçeneğini kapatmak da iyi bir tercih olabilir.
  • İşte bu kadar, Casio gibi bir saatiniz oldu, iyi saatte olsunlar, sıhhatler olsun.
(öncem yoktu sonram yoktu münasebetiyle)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h