Size Kontör Gönderebilir miyim Amca?

Öğrencilerin çoğu sınavlara çalışmak yerine daha eğlenceli aktiviteler yapmak isterler. Ders çalışmaya ara verdiği zaman bilgisayar ve televizyona yönelen kişilerin tekrar çalışma masasına oturması yapılan araştırmalara göre oldukça seyrek rastlanan bir durum. Sunacağım bazı öneriler sayesinde sınavlara çalışmak sizin için bir eğlenceye dönüşecek. Hadi başlayalım.

Benim şu anda yapmış olduğum gibi saçma sapan yazılar yazarak kafanızı biraz dağıtır ve mutlu bir şekilde ders çalışmaya dönebilirsiniz. Yeteneğinize göre şiir yazabilir veya resim çizebilirsiniz. Beğenirseniz saklarsınız, aksi durumda diğer çalışma kâğıtlarıyla birlikte çöpe gitmemesi için bir neden yok.

Sayısal bir dersin sınavına çalışıyorsanız, hesap makinesi masanızın üstündedir ve eğer otomatik kapanma özelliği henüz aktifleşmemişse bulduğunuz son sonuç size bakmaktadır. Hesap makinesini bir oyun konsoluna çevirmeye hazır mısınız?

Ekrana yazı yazmak, harfleri ve rakamları kullanarak. Yazdıklarımdan bazıları, gerisi hayal gücünüze kalmış: CAD1, MA1D15, …

Sıkıcı mı geldi? Sayı tahmin oyununa ne dersiniz? İlk önce virgülden sonrasını göstermeme özelliğini çalışır duruma getirin. FIX diye geçebilir CASIO kullanıyorsanız. Daha sonra Ran# tuşunu basın, bununla oyunumuzun zorluk seviyesini çarpacağız (10, 100, 1000) şimdi seçtiğimiz aralıklarda bir sayı söyleyeceğiz ve = e basacağız. Kazanana kadar oynadıktan sonra ders çalışmaya dönebilirsiniz. Diğer sürpriz oyunları da siz keşfedebilirsiniz.

Kolunuzda veya masanızda bir dijital saatiniz varsa eğlenceli dakikalar sizi bekliyor. Oynayacağımız bu oyunda hız, refleks ve zamanlama çok önemli. Saatimizi kronometre kısmına getiriyoruz ve ilk oyunumuza başlıyoruz. Bir saniye içerisinde kronometreyi kaç kere durdurabilirsiniz oyunun cevap aradığı soru. Benim skorum: 16, 32, 44, 59, 72, 84, 99 olmak üzere 7, uzun süredir bu oyunu oynamamış biri olarak fena değil. İkinci denememde 8 yaptım, açılıyorum. Diğer oyun ise 99 da kronometreyi durdurma. Kolay gelsin.

Cep telefonundan sözlüğe (wap.sourtimes.org) girmek. Eğer evinizde internet bağlantısı varsa veya yazarsanız saçma gelebilir. Çünkü hem kontörleriniz uçacak hem de yeni bir şeyler yazamayacaksınız. Buradaki amacımız harcanan kontörler sayesinde sözlükte harcayacağınız zamanı minimum seviyede sabitleyebilmektir.

Şimdi ders çalışma zamanı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h