Osiloskopları Neden Sevmeliyiz?

Bir osiloskop bizim için her şeyi yapar, deyim yerindeyse saçını süpürge eder. Yine de bizler genelde bu insan icadının bizim için yaptıklarını unutur onu hor kullanıp, bozarız. Bu dosyamızda osiloskobun dış görünüşünün altında yatan maneviyata dalış yapacağız hep beraber.

Osiloskop sayesinde devremizin orasını burasını test edebiliriz, eğer bir yerlerinde sorun varsa sinyal şekillerine bakarak bunları gidermek için fikir yürütebiliriz. Unutmayın ki bir elektronik sistemin çalışması hakkında bilgi edinmek için sistemin giriş ve çıkış sinyallerini incelemek oldukça faydalıdır. Böylece sistem içindeki her bloğun çalışması hakkında bilgi edinmenin dışında birbirleriyle olan ilişkilerini de görürüz.

Osiloskopların dış görünüşleri genelde birbirine benzediği söylenir, biz değil miyiz her Çinlinin birbirine benzediğini söyleyen, buna niye şaşıralım. İnsanlar genelde sık karşılaşmadığı şeyler gördüğünde içindeki merak duygusu diğerlerinin üstüne çıkarak insana giderilmesi için baskı yapar. Osiloskoplarla karşılaşan öğrenciler de akıllara zarar birçok deney gerçekleştirme eğilimindedirler. Buradaki bilgiler osiloskobun olduğu kadar sizin sağlığınız içinde oldukça yararlı olacaktır. Böylece osiloskopla neler yapabileceğinizi ve yapamayacağınızı da görmüş olacaksınız.

Osiloskop bu dünyada, o minicik ekranına V/t yani zamana göre gerilim çizerek geçinmeye çalışır. Babasından kalan mirası ağabeyleri alıp kaçtıkları için, osiloskop ilk önce “aldı kaçtılar/ hop kaçtılar/ kapkaççılar” nakaratıyla süslediği şarkısıyla müzik dünyasında yer edinmeye çalıştıysa da dış görünüşü daha önemli gören biz müzikseverler arasında pek tutulmamış bunun neticesinde bu günkü mesleğine yönelmiştir.

İlk osiloskop yazısından uzun bir süre sonra ikincisi de geldi. Üçüncüde inşallah projenin gerçekleşmiş haliyle karşınıza çıkarım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h