Nexus 5 Pil Değişimi

2015'te Nexus 5 aldım. Uzun bir süre sorunsuz şekilde kullandıktan sonra geçen sene güç düğmesi bozuldu. Düzce'de 50 TL'ye tamir ettirip sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ettim. Bu aralar da pili eski performansını kaybedince bu sorunu çözmek için olasılıkları değerlendirmeye başladım:
  • Yeni bir telefon al (harika LED kapağından ötürü Samsung Galaxy S10+ örneğin)
  • Taşınabilir şarj cihazı (powerbank) al (ekstra yük, çanta taşımadığım zamanlar sorun)
  • Telefon tamircisinde telefonun pilini değiştirt (gereksiz yere fazla ücret ve hem IMEI hem de kişisel veriler açısından güvenlik riskleri)
  • Pil alarak telefonun pilini değiştir
En ekonomik çözüm pili kendimin değiştirmesi olduğu için bunu seçtim. Ülkemizin ekonomisi süper olabilir ama iş arayan biri olarak benim ekonomim o kadar da süper değil çünkü:
Orda bir iş var, uzakta,
O iş bizim işimizdir.
Başvurmasak da, alınmasak da
O iş bizim işimizdir.
Bir pil sipariş etmeden önce değiştirme işlemini yapıp yapamayacağımı araştırdım. Günümüz insanları olarak çok şanslıyız ki artık internet üzerinde neredeyse her teknolojik cihaz için tamir ve parça değiştirimi bilgileri ve videoları bulunmakta. Şu üç videoyu izlemek benim için yeterli oldu:
Dün Amazon.com.tr'den LG Nexus 5 D821 (BL-T9) Batarya Pil + Tamir Seti isimli ürünü sipariş ettim. Gönderim için MNG Kargo'yu tercih eden TİCMOBİL sayesinde pil ve tamir seti az önce elime ulaştı. Aynı anda farklı bir satıcıdan sipariş ettiğim kılıfı getirmesi gereken Yurtiçi Kargo görevlileriyse mesaj atarak beni evde bulamadıklarını söylediler yine. Allah kimsenin yolunu iş ahlakı olmayan insanlarla kesiştirmesin, daha ne söyleyeyim bilmiyorum.

Arka kapağı pena benzeri aletle çok dikkatli bir şekilde açmaya çalışsam da sim kartı ve USB girişindeki çok ince iki plastik parçasını kırıverdim (aşağıdaki fotoğraflarda görebilirsiniz). Bunlar işlevsellik yönünden bir soruna neden olmuyor ve görsel olarak bile fark etmesi dikkat gerektiriyor ama yine de olabiliyorsanız daha dikkatli olun.

Arka kapağı açtıktan sonra sıra en zor kısma geliyor: eski pili yerinden çıkarmak. Ben tamir setindeki plastik kaktırgaçla bu işi kotaramadığım için mutfaktan aldığım çatalla işi hallettim. Sonrasında da yeni pili yerine yerleştirip her şeyi geri takarak arka kapağı kapattım.

Şimdilik sadece bir her şey yolunda mı acaba deneme araması yaptım. Bir sorun görünmüyor. Pil performansının nasıl değiştiğini de sanırım hafta sonu bitmeden anlamış olurum. Yorum olarak veya yazıyı güncelleyerek durumu bildiririm merak edecek olanlar için.

Aşağıda da pil değişim sürecini özetleyen iki fotoğraf var:


Güncelleme: Pil performansı telefonu ilk aldığım zamanki gibi şimdi. Bir günü rahatlıkla çıkarabiliyor. Yola Nexus 5 ile devam etmek isteyen ama pil performansından şikayetçi herkese pil değişimini tavsiye ederim. Kendiniz yapabilirseniz kendiniz değiştirin, yapamazsanız da bir telefon tamircisinde değiştirtin.

Yorumlar

  1. Hocam kolay gelsin benim bir Nexus 5 im vardı maalesef kırıldı arabanın altında sonra başka cihaz aldım Xiaomi falan ama hala içimde bir ukte Nexus 5 zaten telefon tasarımı ve işlevselliği için kullanıyordum (Nexus 5 olmasa Pixel alacaktım fakat bütçe aşıyo) her neyse geçtiğimiz hafta tesadüfen Sıfır kutusu dahi açılmadan muhafaza edilmiş beyaz tr cihazı bir Nexus 5 buldum fakat depoda ölü bir şekilde 2014 den beri beklediği için (401K beyaz 16) haliyle batarya durumu berbat beni 2.5 saat 3 saat ekran süresi veriyo 5-6 saat beklemede düşünün artık siz batarya dan menunum dediniz acaba sizin süreler nasıl ve tavsiye eder misin benim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç bir cevap olacak kusura bakmayın. Söylediğiniz durum benim pili değiştirmeden önceki son hali hatırlatıyor. Pil değişiminden sonra biraz da dikkatli kullanıma dikkat edersem rahat rahat bir iş gününü atlatabiliyor. Umarım bu zamana kadar pili değişimini yapmış ve daha iyi bir performans almışsınızdır.

      Sil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h