Put the Blame on Mame

Put the Blame on Mame, Allan Roberts ve Doris Fisher tarafından 1946 yapımı Gilda için yazılmış, baş rol oyuncusu Rita Hayworth tarafından söylenmiş (aslen Anita Kert Ellis tarafından seslendirilmiş) güzel bir şarkı.

Filmdeki Gilda karakterinin fettanlaşmasıyla uyumlu olarak, onun tarafından iki sahnede söylenen şarkı, Amerikan tarihindeki üç büyül felaketin gerçek nedeninin Mame adlı bir kadının aşk aktiviteleri olduğunu gülünç bir şekilde aktarır. Bahsedilen olaylar şunlardır:

Mame sadece bunlara neden olmakla da kalmaz! 1907'de Robert W. Service tarafından yayımlanan The Shooting of Dan McGrew şiirindeki hayali Dan McGrew karakterinin vurulmasının sebebi olarak da anılır.

Şarkı, filmin hikayesinde anlatılan çatışmayı yansıtıyor. Kadın karakter her kötü şeyin müsebbipi olarak anılmayı, benzer bir dertten muzdarip olan Mame'in şarkısı üzerinden reddediyor.

Şarkı, hatırlaması kolay bir ritmi olan caz türünde denilebilir. Oyuncu Rita Hayworth, dans sırasında eldiveni çıkarmak gibi o zaman için çok cesur bir harekete de imza atmıştır.

Kaynaklar

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h