Haiku'da Dizinleri Tek Pencere Üzerinde Gezmek

Haiku'nun öntanımlı davranışında her dizin, dosya yöneticisinin yeni bir penceresinde açılıyor. Windows'ta ve sonrasında KDE'de tam tersine, her dizin için tek pencere olmasına alıştığımdan Haiku'da bu ayarlamayı nereden yapacağımı merak ediyordum.

Zamanım olduğunda yapacağım şeylerden biri olarak aklımda dururken az önce aramama gerek kalmadan karşıma çıkınca bu seçeneğe ihtiyaç duyabileceklerin işini kolaylaştırmak için kısaca not alayım dedim.
Gezintinin tek pencere üzerinde yapılması Tracker ayarları üzerinden sağlanabiliyormuş. Burada Windows (Pencereler) bölümüne geçip Single window navigation (Tek pencere gezintisi) ve isteğinize bağlı olarak Show navigator (Gezinti düğmelerini göster) seçeneklerini etkinleştirmeniz yeterli.
Bu ayarlamayı yaptıktan sonra, ileri, geri ve yukarı düğmelerine kavuşabilirsiniz. Önemli bir davranış değişikliği gerçekleştiren basit bir ayarlama, Haiku'yu daha verimli bir biçimde kullanmanıza yardımcı olabilir. Başka Haiku ipuçlarında görüşene dek şimdilik bu kadar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h