Girls

Girls (Kızlar), 2005 - 2007 arasında Amerika'da yayımlanan, Jonathan ve Joshua Luna imzalı aylık bir çizgi roman serisi.

Girls, Pennystown halkının, dünyanın geri kalanıyla bağlantısı kesilmiş ve çıplak, et yiyen, yumurtlayan kadınların saldırısına uğramış altmış üç kişilik bir topluluğun hikayesini anlatıyor. İlk sayısı Mayıs 2005'te çıkan seri yirmi dört sayı sürerek Nisan 2007'de tamamlandı.

Bundan sonrası ilk birkaç sayı ve hikayenin geneli hakkında okumanızdan alacağınız zevke darbe vurucu detay seviyesinde olabilir. Seriyi okuduktan sonra devem etmeniz yararınıza olabilir.

Pennystown'daki marketin kasiyeri Ethan Daniels, kötü geçen bir günün ardından barda kasabanın kadınlarına yönelik küçük çaplı bir ağız kavgası çıkartır ve bardan atılır. Arabasıyla evin yolunu tutmuşken yolda gizemli, yaralı ve çıplak sıfatlarının üçünü birden taşıyan bir kadınla karşılaşır. Ethan kızı evine götürür ve kızın omzundaki yarasını sarar. Birkaç başarısız bilgi alma denemesinden sonra Ethan kızla birlikte olur. Ethan ertesi gün durumu bildirmek için kızı evde bırakarak polise gider. Polisle birlikte eve döndüklerindeyse kızın kendisiyle özdeş kopyalar içeren yumurtalar bıraktığını görürler. Kızlar kasabanın kadınlarına saldırmaya başlar, kasabalılar bir çiftlik evine toplanır. Mısır tarlasındaki dev sperm benzeri canavar ve tüm Pennystown'u dış yardımlardan mahrum bırakan yansıtıcılı dev kubbeyle işler iyice karmaşıklaşır.

Girls'e başlamadan önce bir iki sayısına bakıp sıkılacağım bir hikaye zannetmiştim ama özellikle ilk birkaç sayısı çok sürükleyici bir yapıda ve bir başladığınızda bırakmıyorsunuz kolay kolay, serinin tamamını üç günde bitirdim böylece. Girls'ün çoğu yerinde aklınıza harika bir film çıkar buradan düşüncesi geliyor, umarım ileride böyle bir şey olur.

Girls, tek tek sayılar dışında Conception (Başlangıç), Emergence (Doğuş), Survival (Yaşama) ve Extinction (Tükeniş) başlıklarıyla altışar sayılık kitaplar halinde ve Girls: The Complete Collection (Kızlar: Tam Koleksiyon) ismiyle tek cilt olarak da yayımlandı. Henüz Türkçeye çevrilmemiş olsa da İngilizce olarak satın alınabilecek Gerekli Şeyler ve Baykuş Çizgi Roman gibi çeşitli yerler var.

Girls hakkında daha fazla bilgi alabileceğiniz kaynaklar da aşağıda:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h