yedi vuruşta kırk dokuz

Bilmeyenler için dün rehberlik çalışırken birkaç yeni kısmını daha hatırladığım haliyle anlatayım. Bir terzi ya da terzi çırağı başkahramanımız. Bu elemanın işleri pek iyi gitmez. Dükkânda gerçekten sinek avlamaktadır, gün geçtikçe de bu işte uzmanlaşmaktadır. “Ve olaylar gelişir” gününde de en iyi performansını gerçekleştirir ve yedi sineği birden haklar. Skor oldukça tatmin edicidir. Bunun üzerini zevki de yerine gelir, bir yandan bir türkü mırıldanmaya başlar bir yandan da güzellik kraliçelerinin ve ya sünnet çocuklarının taktığı zımbırtıdan dikmeye başlar kendine, üstüne de koca koca harflerle yazar bir vuruşta yedi can deyu. Dışarı çıkar sonra göğsüne gere gere, çıkmadan önce de acıkınca yemek için bir parça ekmek ile peynir alır, hikâyenin ileriki kısımlarında geçeceği için belirttim. Yazıyı görenlerin ağzı açık ayran delisinden farkı kalmaz, bizimkinin şanı kendinden önce gitmeye başlar daha beş altı adım atmasıyla. Tabi işin aslını bizimkinden başkası bilmediği için anlatılan ile gerçeğin arası oldukça açılmıştır.

Güzelim hikâyeyi ziyan etmeyeyim, merak edenler alsın, okusunlar… (alsınlar demişim ama yok piyasada/internette, elinde olan varsa bildirsin.)

--
Bir Vuruşta Yedi Can - Nilüfer Velieceoğlu
Nilüfer Yayıncılık

Hans, iyi kalpli, becerikli bir terziymiş. Ama yine de fazla müşterisi yokmuş. Kendi halinde sessiz biriymiş. Yanından ayırmadığı bir kuşu varmış. Boş zamanlarında, onunla konuşur, oynaşırmış. İş yaparken bile kuşunu omzunda taşırmış.
(Kitabın İçinden)

Türkçe
16 s. -- 1. Hamur -- 19 x 28 cm
Ankara
ISBN: 9756842040
--
.
.
sonradan gelen eklemeler:
.
buradakiler az geldiyse buyurun
.
.
.
az sonra can havliyle not:
bu hikaye kitaplığımda varmış, inanamıyorum ya bu nasıl bir saçma aramaya inanmaktır ya, ben önce bir kitaplığımı aramadan google da arıyorum yaa
.
. (noktalar, şu anda çözemediğim bir sebepten dolayı koyamadığım boş satırlar yerinedir)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h