Dinozorus Dergisi Birinci Sayı

Her şey bundan milyonlarca yıl önce başladı... O zaman insanlar yoktu. Sadece ve sadece dinozorlar vardı... Ama onlar çok büyük ve çok obur oldukları için dünyadaki yiyecekleri çarçabuk bitirdiler. Oturup çare düşündüler. En iyisi başka canlıların yetiştirdiği yiyecekleri çalmaktı ama dünyada başka canlı yoktu... Onlar da ileride ortaya çıkacak canlıların üreteceği yiyeceklere ortak olmak için yumurtalarını dondurdular... Ve şimdi bu yumurtalar kırıldı. Bir tanesi hariç... Kafakoparanus, Ateşikus, Ezergeçerus, Tükürükus çıktılar yumurtalarından ama kardeşlerin en güçlüsü ve en tehlikelisi olan Çokzorus'un yumurtası henüz kırılmamıştı. O olmadan diğer dördünün başarılı olması çok zordu...

Dinozorus ile bir dergi okuyucusu ve televizyon izleyicisi olarak ilişkimi daha önce Ekşi Sözlük'te ve Penguenler de Oynar'da yazmıştım.

Kaynak kodları, oyun imajları ve oyunda kullanılan grafikler GitHub üzerinde yayımlandığı için oyun artık emülatörler yardımıyla bilgisayarlarda oynanabiliyor. FS-UAE'yi yapılandırmayı başarabilirsem ben de en kısa zamanda oynayacağım. Ayrıca oyun grafiklerini kullanarak basit bir oyun yapmak da geniş zamanlı planlarım arasında.

Şimdi dergiye dönelim. Çocukken dayımların gazete de sattıkları bir marketleri olduğu için derginin epey bir sayısına sahip olmuştum. Daha sonra büyüdükçe bu dergileri yeğenlerime veya komşu çocuklarına dağıtmıştım. Bundan dört - beş sene kadar önce de derginin ilk sayısını internet üzerinden satın alarak küçük bir nostalji yaşadım.

Bugün, dergiyi yeni nesillere tanıtmak için bendeki ilk sayısını tarattım. Epey bir sayıya erişmiş ve yayımlanmasının üzerinden bu kadar uzun bir süre geçmiş bir derginin sadece ilk sayısını paylaşmak tanıtım olarak değerlendirilebilir sanırım (Marvel vs. bazı serilerinin sıfırıncı sayısını bedava olarak dağıtıyor diye biliyorum). Yine de derginin telif haklarını elinde bulunduranlar isterlerse dergi paylaşımını kaldırabilirim. Bana ozbekanil at gmail.com e-posta adresimden ulaşmaları yeterli.


Yukarıda kapağını gördüğünüz Dinozorus dergisi sayısını indirmek için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

CBZ, dijital çizgi romanlar için kullanılan bir dosya biçimi ve tam olarak bir ZIP dosyası aslında. Ben bu tip dosyaları okumak için Linux'ta Okular'ı, Windows'taysa CDisplay Ex'i kullanıyorum. Siz de isterseniz bu yazılımlardan birini veya kendi tercih ettiğiniz bir yazılımı kullanabilir ya da bir arşiv yöneticisiyle resim dosyalarını dışarı aktarıp onlara tek tek bakabilirsiniz.

Bu harika karakterlerle bizleri buluşturan oyun, televizyon programı ve dergi ekibine buradan selamlar ve teşekkürler :)

Yorumlar

  1. Çok ama çok sevindim ya, çok teşekkürler. Bende de bi kaç sayısı var , keşke tüm sayıları olsaydı. Tekrar çok teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar teşekkür etsem azdır. O kadar mutlu oldum ki. 87 doğumluyum. Annemle bu dergiyi almak için gazete bayiine giderdik. Bazen kalmazdı çok üzülürdüm. Çocukluğuma döndüm okurken ilk sayıyı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h