Teşekkür Ederim Büyükanne

Malizia'dan izler taşıyan Grazie... nonna'nın bir yeniden çevrimi Teşekkür Ederim Büyükanne.

Malizia, İtalyan sinematografisinin en büyük başarılarından biri haline gelmiş ve daha sonra erotik komedi olarak adlandırılan bu popüler türün bir bakıma ilk örneğini oluşturmuştur.

Elbette Malizia'yı özel ve eşsiz kılan unsur, bu filmle İtalyan erotizminin simgesi haline gelen ve David di Donatello, Nastro d'Argento ve Altın Küre ödüllü Laura Antonelli'nin varlığıdır. Belki de başkası olsaydı film aynı etkiyi yaratamayacaktı.

Malizia'nın başarısından sonra çekilen gençlerin cinsellikle ilk tanışmasını anlatan bir dizi erotik komediden biri de Marino Girolami'nin yönettiği Grazie... nonna'dır. Filmi henüz izlemedim, sadece Teşekkür Ederim Büyükanne'yi izledikten sonra hızlıca bir göz attım ve iki filmin neredeyse aynı olduğunu söyleyebilirim.

Her ne kadar yazı Teşekkür Ederim Büyükanne hakkında olsa da pek öyle olmadı gibi :) Özetle şunu söyleyebilirim: türü ve işlediği konu ilginizi çekiyorsa şans verebilirsiniz Teşekkür Ederim Büyükanne'ye. Eğlenceli, ortalama bir film. Bir sinemaseverseniz ve henüz izlemediyseniz de Malizia'yı izlenecek filmlerinizin arasına not etmek isteyebilirsiniz.

Bu arada Teşekkür Ederim Büyükanne'yi YouTube'da izleyebilirsiniz:



En azından Filmde oynayan Sonia Viviani ve güzelliğinden bahsetmezsem de Allah taş yapar sanırım. Sonia Viviani, İtalyan istismar sinemasında ve 1970'lerde Türkiye'de rol aldığı filmlerle bilinen emekli bir İtalyan sinema oyuncusu ve modeldir.

Viviani, babasının Cinecittà'daki işi nedeniyle erken yaşta sinemayla tanıştı ve kariyerine Pasquale Squitieri'nin I guappi filmiyle başladı. Kayda değer ilk rolü, Un urlo dalle tenebre veya The Return of Exorcist olarak da bilinen 1975 yapımı Franco lo Cascio filmiyle oldu. Bu ilk başrolünü iki Osman F. Seden filmi izledi: Teşekkür Ederim Büyükanne ve Irving Wallace romanı The Fan Club'dan uyarlanan Delicesine.

1970'lerin ortasından 1980'lere uzanan dönemdeki filmleri arasında L'adolescente, KZ9 - Lager di Sterminio, Nightmare City, Assassinio al cimitero etrusco, Le avventure dell'incredibile Ercole gibi başlıklar yer alır.

Viviani, kariyerineyse 1994 yılında Neri Parenti'nin Le nuove comiche'siyle son verdi.

Kaynaklar

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h