Pebble 4.0 Yayımlandı

Sanırım öyle denk geliyor, bir teknolojik ürün aldığım zaman o ürüne peş peşe güncelleme geliyor. Daha bir-bir buçuk senedir akıllı telefona sahip olmama rağmen üç ana Android sürümü kullanmam bundandır sanırım.
Akıllı saatimde de böyle oldu, alalı bir-iki hafta oldu daha ve Pebble, akıllı saatleri için 4.0 sürüm numaralı yeni aygıt yazılımını duyurdu. Tüm Pebble saatlerine gelen bu güncelleme, yeni özellikler ve arayüz düzeltmeleri sunuyor.
Pebble Health uygulaması, adım miktarınızı ve uyku performansınızı gösteren yeni aktivite kartlarıyla yenilendi. Bunlara doğrudan saat ekranından yukarıdaki düğmeye basarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca aktiviteleri görüntülerken o anki aktiviteyle ilgili detaylara ve performans karşılaştırmalarına orta düğmeyle erişebilirsiniz.
Saat arayüzü de biraz daha kolay dolaşılabilecek hale getirildi. Pebble Time ve daha yeni cihazlara gelen Quick Views (Çabuk Bakış, Hızlı Görüntüleme) özelliğiyle saat ekranının altında çıkan küçük bir şerit üzerinde ajandanızda neler olduğunu görebilir ve aşağıdaki düğmeye basarak detaylarını görüntüleyebilirsiniz.
Güncelleme ayrıca App Glances (Uygulama Bakışları) isminde bir özellik getiriyor. Bu özellikle ilk önce uygulamaları çalıştırmaya gerek kalmadan onlardan bilgi alınabilecek. Artık sık kullandığınız uygulamaları hızlıca çalıştırabilmek için bunları, yukarı, aşağı, geri ve seçim düğmelerine de atayabilirsiniz.

Bunlara ek olarak iOS kullanıcıları, Gmail hesaplarındaki e-postaları üzerinde silme, arşivleme, okundu olarak işaretleme ve yıldızlama gibi işlemler yapabilecek. Diğer mesajlarda olduğu gibi, hazır cevaplar ve sesli iletiler de gönderebilecekler.

Son olarak hem iOS hem de Android uygulamaları, sağlık bölümünde daha kolay anlaşılan grafikler ve daha hızlı performans vaat eden elden geçirilmiş bir arayüzle yeniden tasarlandı.

Pebble uygulamasını, 4.0 sürümüne Google Play veya iTunes App Store'dan güncelleyebilirsiniz. Pebble saatinizi güncellemek için de Uygulamada menü > support (destek) > check for updates (güncellemeri kontrol et) yolunu takip edebilirsiniz.

Saati dün güncelledim ve Türkçe teknoloji sitelerine bakayım, ne yazmışlar konuyla ilgili dedim ama ya hakkında yazılacak kadar önemli görmediklerinden ya da haberi gözden kaçırdıklarından böyle bir yazı hazırladım. Güncellemeler sizinle olsun!

Kaynak: The Next Web - Pebble’s latest firmware update brings an improved health app and interface enhancements

Yorumlar

  1. Merhaba 2. El uygun fiyata temiz pebble time buldum. Almayı düşünüyorum. Ancak pebble satıldığına göre almak ne kadar mantıklı. Destek destek vermeyecekmiş.yinede almaya degermi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yazı sorunuzu yanıtlıyor, eğer daha özel bir soru oluşursa kafanızda sorabilirsiniz:

      http://www.nyucel.com/2017/02/son-kullanc-icin-ozgur-yazlm-neden.html

      Özetle bir yıl kullansam bile verdiğim paraya değer diye düşünebilirseniz alabilirsiniz, eğer daha uzun bir yatırım amaçlıyorsanız iyi bir fikir olmayabilir.

      Sil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h