Banka Kartı

Geçen Batman'in son filmine gideyim dedim. Sinema on beş dakikalık mesafede olmasına rağmen hem sıcak hem de ramazan olması sebebiyle yürümek, tekrar eve dönmek ve film saatinde tekrar gitmek veya erkenden gidip film saatine kadar oralarda oyalanmak seçeneklerinin ikisi de pek uygun gelmedi.

Bu yüzden çevrimiçi alışveriş yapabileceğim tek yöntem olan Turkcell Mobil Ödeme'den yararlanayım dedim ve hattımda bu özelliği açarak ve MyBilet'e üye olarak bileti bu şekilde aldım. Ama neredeyse biletin yarı parası kadarını daha Turkcell ve MyBilet'e ödemek zorunda kaldım.

Bu da beni farklı arayışlara sürükledi, önceki sürüklenmeye hazır oluşluklarla. Kredi kartlarından kaçabildiğim yere kadar kaçmayı düşündüğüm için bir banka kartı almaya karar verdim. Banka kartları aslında tam istediğim şey denebilir ama ne yazık ki internet üzerinden alışveriş özelliği henüz yeterli seviyede değil ve her sitede desteklenmiyor veya destek sağlaması için ek işlemler gerekebiliyor. Bunları internette alışveriş yapmak isteyen bir banka kartı sahibinin maceraları şeklinde ilerleyen zamanlarda anlatacağım.

Şimdi, az önce karşılaştığım Nakit Hikayeleri'nden bahsedeceğim kısaca. 2011'in Mayıs'ında Bankalararası Kart Merkezi alışverişlerde nakit yerine banka kartı kullanımını yaygınlaştırmak için 12 yıl sürecek Türkiye’nin en uzun soluklu kampanyasını başlatmış. Kampanyada sembol olarak da Osmanlıca'da nakit anlamına gelen keklik kullanılmış.

Bu kampanyanın merkezinde Bay Bay Nakit sitesi yer alıyor. Siteyi ziyaret edenler, farklı mekanlarda farklı deneyimler yaşarken, nakit hikayeleri için hazırlanan filmleri izleyebiliyor. Bu filmler YouTube üzerinden veya yazının devamında da izlenebilir. Videolar kısaca nakit para kullanmanın olumsuzluklarından bahsetmiş. Çoğuna katılmamak mümkün değil. Ama banka kartlarında da bir bankaya güvenmek ve onun paramızı kullanırken bir yandan da bizden düzenli olarak hesap işletim ücreti kesmesine göz yummamız gerekecek.











Yazının bir sonuca gitmek gibi bir amacı olmadığı sadece kampanyayı beğendiğimden artık biraz geç de olsa paylaştığım anlaşılmıştır umarım.

Kampanya kapsamında pek çok film afişi de tasarlanmış, bunlar yukarıdaki videolar için hazırlanmış ve çoğunda nakit parayı temsil eden keklik kötü adam rolünde yer alıyor. Bunları da kampanya sitesindeki afişler sayfasından görebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için de:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h