TÜBİTAK - It's The End Of The Pardus As We Know It (And We Feel Fine)

Henüz proje tarafından resmi bir açıklama gelmemiş olsa da topluluk içinden kişilerin elde ettikleri verilere göre büyük bir olasılıkla Pardus'ta kendisinden geriye Pardus ismi dışında pek bir bir şey kalmayacak. Bu benim için çok üzücü ve hala inanmak istemediğim güçlü bir ihtimal.


Açıkça böyle bir gelişme beklemiyordum çünkü Pardus’un geleceğine yön verecek, gerekli kararları alacak bir kurul oluşturuluyordu ve burada Pardus topluluğunun her kesimini temsil edecek üyeler olacaktı. Temsilcilerin seçimi henüz daha yeni -ve öyle ya da böyle- tamamlanmışken ve ilk toplantıları 29 - 30 Haziran tarihlerinde gerçekleşecekken Pardus proje yönetiminin topluluğa danışmayı bırakın haber dahi vermeden Pardus'un harika ve modern tabanını bırakıp Debian tabanına geçmiş olmasını kendi adıma saygısızlık olarak görüyorum. Pek çok kişi de bu rahatsızlığı paylaşıyordur diye düşünüyorum ve yarın başlayacak toplantıda da dile getirilecektir.


Eğer yarın başlayacak toplantı sonrasında Pardus'un bir Debian türevi olacağı kesinleşirse şu an ara vermiş olduğum Pardus ile yollarımı tamamen ayırmamak için hiçbir neden kalmamış olacak. Daha doğrusu Pardus dene gelecek şeyle. Topluluğun ciddi anlamda girişeceği (ve öncesinde yapılıp yapılmaması gerektiğine ve yürütülebilirliğine dair tartışmaların yapılacağı) bir çatallama çalışmasının içinde yer almak isterim. Çünkü şu an en iyi ve en yaygın GNU/Linux dağıtımları bile pek çok açıdan bir Pardus değil ve onlardan birine geçmek zamanda yolculuk ve uçma yeteneği olan bir DeLorean DMC-12'den asfalt yollara mahkum lüks bir Ferrari'ye binmek gibi benim için. Pek de istediğim bir şey değil.


Olası Debian tabanlı yeni Pardus'u da lanetliyor değilim, içinde en ufak bir mantık kırıntısı dahi bulamayacak, hiçbir şekilde destek olup kullanamayacak olsam da kendi yolunda başarılar dilerim ve özgür yazılıma yapacağı katkılar için şimdiden teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. Dur bir bakalım. Yarın ne olacak... Farklı şeylerin başlangıcı(başlatıcısı) olabilir. Veya farklı algıların...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h