kde.org.tr geliyor...

kde.org.tr uzun zamandır bir kenarda öylece yalnız başına duruyordu. Ama görünen o ki biri elini taşın altına koymaya karar vermiş. Kendisini (veya kendilerini) tebrik ediyorum.
KDE Türkiye sitesinde yapılan duyuru şöyle:
Merhaba,
Sitemiz yakında yeni içeriği ile karşınızda olacak. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Lütfen destek olmak istiyorsanız iletişim formunu kullanarak bizimle bağlantı kurun.
Görüşmek üzere ;)
Duyurunun tarihiyse 13 Mayıs 2012. Bu kadar güncel olması güzel bir şey. Çünkü bundan önce de buna benzer bir yazı vardı ama ne yazık ki sonuç alınamamıştı. Şimdi yine aynı durumun yaşanmaması için KDE kullanıcıları duyuruda da söylendiği gibi desteğini esirgememeli. Dünyanın en iyi masaüstü ortamlarından birini kullanmanın karşılığı olarak küçük de olsa bir katkı vermeli. En azından benim yapacağım bu olacak.

KDE Türkiye'de neler olacağını şu an ben de bilmiyorum ama hiçbir şey olmasa, sadece KDE yerelleştirme çalışmalarına rehberlik edecek belgeleri barındırsa bile çok iyi olur. Çünkü şu an ben KDE yerelleştirme çalışmalarına yardım edeceğim diyen bir kişinin işi o kadar da kolay değil. Gooogle'da konuyla ilgili çıkan ilk sayfalar aşağıdaki gibi ama hepsi güncelliğini kaybetmiş durumda:
Örneğin KDE yerelleştirme çalışmalarına katılmak için üye olunması gereken listenin çalışıp çalışmadığından 7 Mayıs 2012'de listeden gelen bir mesaja kadar emin değildim. Şu anki durumda liste işler vaziyette ama arşivlerin nerede olduğu muallak.

KDE Türkiye tekrar faaliyete geçtiğinde ve Türkçe konuşan KDE topluluğu bir araya geldiğinde belki çeviri konusunda şurada bir ara denemesi yapılmış çalışmaya benzer bir yapıya geçebiliriz. KDE yerelleştirmesi için bu kadar konuşmak yeter şimdilik, bu alanda ne kadar iş olduğu hakkında fikir edinmek adına şuraya bakabilirsiniz.

KDE Türkiye elbette sadece yerelleştirme çalışmaları için değil Türkiye'deki KDE topluluğunu bir araya getirme konusunda da faydalı olacaktır. Belki biz de diğer toplulukların yaptığı gibi KDE 4.9, KDE 5.0 sürümleri için bir araya gelir, kutlama yaparız.

Sonradan gelen not: İletişime geçmek için formu değil yerellestirme _et_işareti_ kde.org.tr adresini kullanın. İletişim formu şu an e-posta gönderemediğinden bu doğrultuda bir güncelleme yapılmış kde.org.tr'deki duyuruda.

Yorumlar

  1. Çok güzel bir haber.

    Umarım bir an önce KDE Türkiye Ekibi ayağa kalkar :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h