Herkesi Pardustan'a Beklerim

Dedoimedo denk geldikçe okuduğum güzel bir günlük. Az önce Ekşi Sözlük'te bağlantısını görünce yine güzel bir yazıyla karşılaşacağımı fark ettim, öyle de oldu.

The Great Linux World Map (Büyük Linux Dünyası Haritası) başlıklı yazıda hayali ve esprili bir harita paylaşılmış, sosyal servislerle ilgili bile bir harita varken özgür işletim sistemleriyle (GNU/Linux dağıtımlarıyla) ilgili böyle bir şeyin henüz olmadığı fark edilerek.

Harita, dağıtımların pazar paylarını veya popülerliklerini yansıtmıyor, masaüstü Linux dünyasını adeta bir yapboz üzerindeymiş gibi tasvir etmeyi amaçlayan eğlenceli bir çaba sadece. Tasarlayan gördüklerini sadece nasıl görüyorsa öyle yansıtmış haritaya, ne daha fazlasını ne de daha azını.

Haritaya şöyle bir göz gezdirdikten sonra KDE Denizi'ne gitti gözüm orada da küçük ama sevimli bir ada takımı gözüme çarptı: Pardustan. Lafı fazla uzatmayacağım ben şu an Pardustan'dayım herkesi beklerim :)
Haritayı yazarından / tasarlayıcısından izin almadan koyuyorum günlüğe, paylaşım şartlarına bakmadım henüz ama sorun çıkacağını sanmıyorum. Haritayla ilgili her türlü görüş ve öneriniz için kendisine e-posta atabilirsiniz.

Pardustan nasıl diye merak edenler için daha yakından bir görünüşünü de paylaşayım tam olsun.
Görmüş olduğunuz gibi Pardus ve Tux el sallıyor gelenlere :)

Yorumlar

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h