Taimane Gardner

Taimane Gardner, 13 Şubat 1989'da Hawaii'nin başkenti Honolulu'da dünyaya gözlerini açar. Taimane daha yürümüye başlamasıyla birlikte yetenekleri hakkında ipuçları vermeye başlar. Her zaman ve her yerde şarkı söylemesini ve dans etmesini seven Taimane, hünerlerini sergilemek için kendisine harika bir bir fırsat verecek olan ilk ukulelesini beş yaşındayken ellerine alır. O günü Taimane şöyle anlatıyor: "İlk ukulelemi aldığım günü çok iyi hatırlıyorum. Masanın üzerindeydi ve ilk gördüğümde aklımdan geçen rock yıldızlığıydı. Ukulelemi aldım ve ayna önünde ta ki bir telini koparana kadar çalmaya başladım."

Taimane'ya ilk ukulelesini hediye eden babası, kızının enstrümana olan yeteneğini görür ve kızını zaman kaybetmeden iki farklı ukelele sınıfına gönderir. Taimane, ilk dersinden eve döndüğünde ailesine tam bir şarkı çalar. Taimane'nin ukelele öğretmeni Mike Basques, Taimane'yi kahve dükkanlarında ve doğum günü partilerinde küçük işlere götürür. Taimane'nin kendi başına gerçekleştirdiği ilk performans Waikiki'de, büyük annesinin yaşlılar kulübündedir. Taimane'nin babası ilk başlarda kızının yabancıların önünde çalmaktan korkacağından endişelense de Taimane'nin kendine güveni tam bir şekilde ve yüzünde kocaman bir gülücükle sahneye çıkarak çalmasıyla bu düşüncesinin yersiz olduğunu görür.

Taimane altı yaşına geldiğinde yerel bir radya istasyonu olan KCCN FM 100'ın düzenlediği bir müzik yarışmasına katılır ve kendi yaşının iki katı olan rakibini yenerek bu yarışmayı kazanır.

Taimane, Punahou School'a katılır, yarışmalara katılmaya devam eder ve farklı öğretmenlerden değişik stiller ve müzik türleri öğrenir. On bir yaşına geldiğinde modern ukelelenin gelecekteki yıldızı olacak Jake Shimabukuro'dan ders alır. Jake'in hızlı ve elektro gitar tarzı Taimane'nin hız tutkusunu alevlendirir ve öğretmeninden pek çok şey öğrenir.

Taimane beşinci sınıfı bitirdikten sonra Gardner ailesi Yeni Zelanda'ya taşınmaya karar verir...

Devamı belki daha sonra, aşağıdaki güzel performansı bir kere daha dinleyip uyumaya ihtiyacım var şimdi.




Kaynak: taimane.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h