RSS Adresi Kopyalamak İsteyebileceğinize İnanmayan İnternet Tarayıcı

Siz de onun kullanıcıysanız hemen tahmin etmişsinizdir hangi tarayıcıdan bahsettiğimi. Chromium'da RSS bağlantılarını düzgünce kullanabilmek için RSS Subscription Extension (by Google)'nin yüklenmesi gerekiyor ve inanın bu durumla hiçbir sorunum olmadığı gibi, olabildiğince sade ve özelleştirilebilir bir Chromium'a sahip olduğum için mutluyum.

RSS Subscription Extension (by Google)'yi yüklemediğinizde RSS bağlantılarını kolayca kopyalayabiliyorsunuz istediğiniz yere (e-postaya adres eklemek için, Amarok, XBMC vb. diğer uygulamalarda kullanmak için) ama bu sefer de önizleme, herhangi bir sitenin RSS sunup sunmadığını kolayca anlama gibi önemli özelliklerden yararlanamıyorsunuz.
Eklentiyi yükledikten sonra RSS bağlantılarını ziyaret ettiğinizde (buradaki durumu daha iyi anlatabilmek için kimi zaman RSS'ye bir sitedeki bağlantıdan değil de adres çubuğundaki RSS simgesinde ulaşılabildiğini vurgulamak isterim) RSS içeriğini çok güzel bir şekilde önizleyebilirken adres çubuğu bomboş kalıyor ve buna nedense dayanılmaz bir mantık hatası gibi geliyor. Eğer bir şey görüntüleniyorsa, onun adresi de görüntülenmeli.
Yayın / besleme önizlemesinde sağ tarafta Yayın düğmesi bulunuyor ve kısmen yayının adresini kopyalamak için kullanılabiliyor.Kötünün iyisi.
Adresin tamamını seçtiğinizde
view-source:http://gezegen.linux.org.tr/rss20.xml
sadece beslemenin adresini seçtiğinizdeyse
gezegen.linux.org.tr/rss20.xml
sonuçlarını elde edebiliyorsunuz. Ya bir şeyleri silmekle ya da bir şeyleri eklemekle zaman kaybetmek zorundasınız. Bu da beraberinde şu soruyu getiriyor: neden? Bunun görebildiğim bir faydası yok şu an için ve olmaması bana epey zaman kaybettiriyor.Yapın bunları yapın yapın yapın yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h