Pardus Bugzilla, identi.ca ve Twitter'de

Hata takip sistemleri, GNU/Linux dağıtımları ve özgür yazılım kullananların yakından bildiği ve kullandığı araçlardandır.

Kullandığınız bir uygulamada bir hata gördüğünüzde veya eklenmesini istediğiniz yeni bir özellik için, ilgili uygulamanın hata takip sistemine yeni bir kayıt açarsınız ve böylece etkili bir şekilde isteğinizi uygulamanın geliştiricisine iletmiş olursunuz.

Pardus, hata takip sistemi olarak Bugzilla'yı kullanmaktadır. Pardus kullanıcıları bu aracı kullanarak ve belirli kurallar çerçevesinde hareket ederek:


Bu kullanıcı tarafından görülen kısmı, kaydınızı açarsınız, geliştiricilerin sizden istediği ek verileri iletirsiniz, durumun çözümünü beklersiniz ve isteğinize kavuşursunuz.

Geliştiriciler de kendilerine atanan kayıtları gelen kutularında bulurlar. SVN'deki kodlarda ve paketlerde gerekli değişikleri yaparak ve hata takip sistemini üzerinden hatayı raporlayan kullanıcıyla iletişime geçerek isteği karşılamaya çalışırlar.

Geliştiriciler, kendilerine atanan hataların dışında diğer hata kayıtlarını da takip etme ve bunlar hakkında fikirlerini paylaşma isteği duyarlar:

Hata Takip Listesi Pardus'un hata takip sistemi olan Bugzilla'daki her türlü etkinliğin e-posta ile gönderildiği bir e-posta listesidir. Pardus hatalarını takip etmek ve fikir beyanında bulunmak geliştiricinin hissetmesi beklenen sorumluluklardan birisidir. Dolayısıyla her geliştiricinin bu e-posta listesine üye olduğu kabul edilir. Trafiği yüksek olan bir e-posta listesidir, üyelik sayfasına [1] adresinden ulaşılabilir.
[1] http://liste.pardus.org.tr/mailman/listinfo/bugzilla*
Bu listeyi ben de takip etmeye çalışıyorum ama bunu e-posta üzerinden yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. Bu yüzden şimdiye kadar listeyi elle kontrol ettim hep. Ama her gün belirli bir zamanda liste sayfasını açarak buradaki kayıtları okumak beni bir yerden sonra bu işin daha kolay bir yolu olmalı düşüncesine sevk etti.

İlk önce Bugzilla'da YENİ, ATANDI, TEKRAR AÇILDI durumlu kayıtları gösteren bir arama yapıp, bu arama sonucunun beslemesini doğrudan Google Reader'e almaya çalıştım ama Reader'in kafası karıştığı için olmadı. Daha sonra Pardus geliştiricilerinden PINguAR'ın şuradaki yazısında anlattığı yöntemi denemeye karar verdim.

Burada anlatılanların benzerini yaparak ilk önce identi.ca'da bir hesap oluşturmayı denedim ama TwitterFeed'i ayarlayamadım. Twitter'da bir hesap oluşturduktan sonra biraz daha uğraşarak identi.ca hesabını da ayağı kaldırmayı başardım.

Artık isteyen herkes Pardus Bugzilla'yı identi.ca ve Twitter üzerinden takip edebilir.

Ben de bu anlık durum bildirim servislerinin ürettiği beslemeyi alarak Google Reader'dan kolayca takip edebiliyorum şimdi tüm açılan kayıtları.

Şurada belirttiğim hemen çözülen kayıtların dışındakiler sorunsuzca gösteriliyor. Bu durum için yapılabilecek bir şey var mı bilmiyorum, çünkü bu kadar çabuk çözülenler ya tekrar ya da geçersiz kayıt oluyor. Şu an gözüme çarpan bir de kullanıcı resmi var (yok). Pardus ve/veya Bugzilla'yı ifade edebilecek bir şeyler bulabilirsem kullanıcı resmi olarak eklemeyi düşünüyorum.

Şu güzel esprinin sahibine selam ederek yazımı sonlandırırken Pardus Hata Takip Sistemi'ne yeni kayıt açacak herkesten de küçük bir ricam olacaktı, lütfen açtığınız kaydı özetleyen harika başlıklar girin.

Yorumlar

  1. Ubuntu kullanıcıları da şu bağlantıları sevebilir:

    http://identi.ca/ubuntubugs
    http://twitter.com/ubuntubugs

    YanıtlaSil
  2. Güvenlik ninjaları da Twitter'de toplanmış:
    http://twitter.com/fedorasecurity
    http://twitter.com/redhaterrata
    http://twitter.com/ubuntusecurity
    http://twitter.com/debiansecurity
    http://twitter.com/gentoosecurity

    YanıtlaSil
  3. Süper bir adamsın, başka ne diyeyim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h