Bayram, Referandum, Final

Sabah dokuz gibi İnternet'ten nerede hayır kullanacağımı öğrendim, ilkokulu bitirdiğim okuldaydı, ilk başta pek bir anlam ifade etmese de oy kullandıktan sonra şöyle bir dolaştım, eski günler özet olarak aklımdan geçti, şimdi güzelleşmiş de, benim zamanımda fiziksel olarak çok kötü durumdaydı, şimdi okunabilecek kıvama gelmiş.

Mührü bastım yuvarlağa, ilk önce katlamadan koymaya çalıştım zarfa, baktım mevcut boyutlar buna izin vermeyecek ben de ters olarak katlayıverdim. Zarfı yapıştırıp yapıştırmayacağımıza dair kimse bir şey demediğinden, işimi sağlama alayımın bir yansıması olarak tükürükleyiverdim zarfın kenarını bir güzel.

Sonra mühür ve zarfla birlikte sandığı yöneldim, zarfı atmaya uğraşıyorum, bir yandan görevli elimdeki mührü isteyip imza atmamı söylüyor, bunları yaparken de öksürüğüm beni tamamen etkilere geç tepki verir kılıyor. Neyse hallettim, kimliğimi alıp, imzamı attım.

Keşke herkes oy kullanabilseydi ama imkanlar el vermeyebiliyor bazen, belki yapacak bir şey yoktur, ne bileyim.

Şimdi de sonuçlar açıklanıyor televizyonda, bakalım ne olacak.
Akşama da Türkiye ve Amerika arasında oynanacak final maçı var, önceki maçları izlemedim, en azından buna bakabileyim bakalım. 21:30.

Geçirdiğim en kötü bayramlardan biriydi. Hatta kötü geçtiğini hatırladığım tek bayram buydu. Sadece hastalıkla ilgili demem yalan olur, bilmiyorum, yazmak istemiyorum. Hadi hep beraber bir otuz gün daha oruç tutalım ve benim de mutlu olabileceğim bir bayram yapalım. Olmadı önümüzdeki bayramlara da bakarım ben sorun değil.

Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. savunmamı yapayım kısaca :)

    eğlenceli: pozitif ya da yarı pozitif diyebilirim benim burada verdiğim anlam olarak. Yazı güzeldi, okudum, eğlendim, geçtim. Hayatımda çok da bir şey değiştirmedi, ileride hatırlayacağımı da sanmıyorum ama en azından zamanım boşa gitmedi, hatta yer yer gülümsemiş bile olabilirim.

    ilginç: pozitif, negatif ve çoğunlukla nötr. Yazıdan bir .ok anlamadım ama okumuş bulundum buraya da bu zımbırtıyı koymuşsun, içinde bulunduğum ruh durumunu bu ifade ediyor görünüyor. Yani adam politik bir cevap veriyor, yalan söylüyor her halükarda. Madem ilgincine gitti niye hiçbir şey sormuyorsun değil mi ama.

    saçma: bu negatifin önde gideni. O kadar saçma ki okumadan direkt bunu seçtim der gibi, o kadar saçma ki yorum yazmaya kalksam hangi bir saçmalığından başlayacağımı bulamıyorum. Kısacası sen bu yazıyı neden yazdın demenin tek kelimeliği.

    etkileyici: pozitiftir. nasıl bir sürükleyiciliktir, nasıl bir temadır, nasıl kelime seçimleridir, harika harika demek. Yerimlerime ekledim tekrar tekrar okuyorum, yazıcıdan çıktı aldım otobüste ayakta giderken bile okuyorumu ifade etmenin bir yoludur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h