Dolphin ve Sürüm Kontrol Desteği

KDE 4.4 sürümü ile Dolphin Subversion desteğine kavuşmuşmuştu. Bu sayede Dolphin üzerinden SVN ile çalışmak bir parça daha kolaylaşmıştı (SVN işlemlerinde konsol kullanmak istemeyenler için öyle oldu en azından).


Subversion desteği Dolhin'e eklenti olarak kazandırılmıştı ve bu eklenti kdebase paketinin bir parçasıydı. Dolpin'in açılmasıyla birlikte otomatik olarak yükleniyordu, bu da bu eklentiye hiçbir zaman ihtiyaç duymayacaklar için pek iyi bir durum değildi.


KDE 4.5 sürümü için Subversion eklentisine yönelik iki (önemli) değişiklik gerçekleştirilmiş:
  • Subversion eklentisi kdebase paketinden kdesdk paketine taşınmış.
  • Sürüm kontrol eklentileri artık öntanımlı olarak aktif gelmeyecek. Bellek tüketimi ve performans konuları için. Eğer bu eklentiler kullanılmak istenirse Dolphin'in ayarlarındaki Servisler bölümünden bu eklentileri aktifleştirilebilecek.

Ayrıca henüz çok basit olan bir Git desteği de eklenmiş bulunuyor. Bu eklenti şu an yalnızca dosyaların sürüm durumlarını gösterebiliyor ve hiçbir içerik menüsü sunmuyor. Fakat bir grup öğrenci şu an bu eklentiyi geliştirmek adına uğraşıyormuş, 4.5, 4.5'te olmazsa 4.6'da kesin kdesdk paketine eklenecekmiş :)

Umarım bu eklenti sisteminden Dropbox için de bir şeyler yapmak mümkün olur.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h