Leziz Mozilla Firefox Eklentileri 3

Geçen gün WebGL hakkında bir yazı okuyunca, neymiş ne değilmiş görmek için denemeye karar verdim. WebGL kullanan sayfaları açabilmek ya Mozilla Firefox'un ya da Chromium'un geliştirme sürümüne ihtiyacım vardı. Mozilla Firefox'u sürekli kullandığım için Chromium'un son sürümünü indirip denedim. WebGL etkileyici ama yazım WebGL hakkında olmadığı için sadece bunu diyor ve geçiyorum.

Chromium'u kullanırken Mozilla Firefox'u uzun zamandır kurcalamadığımı fark ettim ve serinin önceki yazılarının devamı niteliğinde bir şeyler yazmaya karar verdim. Aslında Mozilla Firefox'un Seçenekler'ine erişebileceğim bir kısayol tuşu tanımlı olsaydı bu yazı olmayabilirdi ama neyse.

Önce ilk iki bölümü hatırlayalım:

0. Hepsi bir arada




Sadece bir tema değil. Mozilla Firefox'a bambaşka bir hava katıyor. Pek fazla tema kullanmıyorum, sağlıklı bir karşılaştırma yapamam ama denediklerim içinde en iyisi.



Tek butonla yapılabilecek bir şey için tek düğme yeterli diyenlerin seveceği bir eklenti. Sayfayı yenilemeyi (tazeleme) ve yenilemeyi durdurmayı tek düğmede birleştiriyor ve düğme açılımına önemli bir katkı sağlıyor.



Arama hedelerini (searchplugins dizininde) yedekten al, tekrar uğraşma (bu kendime nottur, geçiniz lütfen).



Modayı tarayıcınızda da takip etmek isterseniz, kullanmaktan zevk alacağınız bir eklenti.



Personas'ta şu an kullandığım tema, tavsiyemdir.



Reklam göstertmeme eklentisi.



Her sekmeye bir renk (sekmeler alkışlar).



Adres çubuğunun ve ilerleme çubuğunun birleşmesi, işte evrim budur.



Her şeyi olabildiğince sessiz sedasız indirmek için kullanışlı bir eklenti.



Tüm menülere hükmedecek tek bir menü, işte benim Tiny Menu.



Sadece Mozilla Firefox kullandığım için benim için en mantıklısı. Farklı tarayıcılar da kullanıyorsanız alternatiflerine bakabilirsiniz. Yerimlerine her yerden kolayca ulaşma aparatı.



Çünkü siz buna değersiniz.



Hala bir internet bağlantısı olmadığı için sayfaları kaydetmek bunu yaparken de en azından bari tek sayfa olarak kaydolsunlar da baş etmesi kolay olsun diyenler için geliştirilmiş olmasa da bu iş için de kullanılabilir.



MHTML'lerle çalışmak için bir eklenti.



Penceresi cam cama Firefox. Pencere yöneticisi Mozilla Firefox'a karışmasın Mozilla Firefox küçültme, büyütme, kapatma düğmelerini de kendi sunsun, kimseye minneti olmasın eklentisi. Bunu yükledikten sonra pencere yöneticisine şunu demeniz gerekebilir: Mozilla Firefox'a çerçeve çizme. Alternatifleri Hide Caption ve Hide Caption Titlebar Plus'tır.



Günlük yazarlarının hayatını kolaylaştırmak için bir eklenti, başlığı panoya kopyala, armut da gel tam ağzıma düş.



Temiz kopyala yapıştır yapmak için. Bağlantı vermek için ideal.


Eksik kalan eklentiler ve ince ayarlar için önceki yazılarımı, kontrol edeyim (ediniz). Bu yazı bir sonraki sefer için işimi çok kolaylaştıracak, ayrıca yeni eklentiler denemek isteyenler için de güzel bir deneyim olabilir. İyi eğlenceler.

Yorumlar

  1. Hay bin kunduz, yazıda üç imla düzenlemesi yapacağım diye akla karayı seçiyorum. Bu iş daha kolay olmalı, örneğin küçük değişiklikler yayınlanmış yazının üstünden de yapılabilir olmalı.

    YanıtlaSil
  2. 18. Comment Buttons

    Yorumlarda basit düzenlemeler için iki üç ifadeyi aklında tutmak istemeyenler için harika bir eklenti. Alternatifi de varmış: Comment Buttons

    YanıtlaSil
  3. 19. Video DownloadHelper

    İnternetteki tüm video sitelerinden video indirebilen güzel eklenti.

    YanıtlaSil
  4. 20. SearchPreview

    Arama sonuçlarında sayfaların son durumlarına ait ekran görüntülerinin de yer alması için geliştirilmiş olan başarılı bir eklenti. Açacağınız sayfalar hakkında az çok fikir verdiği için zaman kaybetmenizi engelliyor.


    (Copy Title'yi devre dışı bıraktım, içerik menüsünün en üstüne yerleşme özelliği değişmiyormuş çünkü)

    YanıtlaSil
  5. 21. gTranslate

    Ben böyle bir şey yok sanıyordum, varmış, vay Firefox'unu sayın okurlar. Anlamını bilmediğiniz kelimeyi seçiyor, sağ tıklıyor ve içerik menüsünden Türkçe karşılığını görebiliyorsunuz. Bu, bu çok güzel bir şey. İlk IE'de görmüş ve hayran kalmıştım, hey de hey.

    YanıtlaSil
  6. 22. TinEye Reverse Image Search

    TinEye harika bir şey. Bu eklenti de bu harikalığı Firefox'unuzla birleştirmek için hazırlanmış. Çok farklı amaçlar için kullanılabilir.

    YanıtlaSil
  7. 23. Yet Another Smooth Scrolling

    Direksiyonla sayfaları kaydırıyormuş gibi hissetmek için güzel bir eklenti. Bilmiyorum, bir süre sonra devre dışı bırakabilir veya silebilirim ama herkesin bir süre denemesini tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  8. Dördüncü bölüme bir şey kalmayacaktı :) 2012 ortası gibi.

    YanıtlaSil
  9. Bu arada o kadar düzeltme yaptım yine gözümden kaçanlar olmuş:

    - açabilmek ya
    + açabilmek için ya

    - En İyi Tarayıcı İle
    + En İyi Tarayıcısı İle

    - buton
    + düğme

    - ...
    + ...

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık
    Fission
    Tiny Menu
    bu ikisi özellikle çok aradığım şeylerdi.

    YanıtlaSil
  11. Fast Close Tabs
    Aklımın bir bölümünü uygulama kısayolları ile doldurmak bana çok zaman kazandıracak olmasına rağmen hamallık gibi geliyor. Bunun yüzünden az öncesine kadar Mozilla Firefox'ta sekme kapatma kısayolunu bilmiyordum, Ctrl + W'imiş. Ama bence saçma Alt + F4'ün suyu mu çıktı. Bu eklenti sayesinde aktif sekmeyi kolayca kapatabilirsiniz. O ye.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h