xclip

Komut satırındaki çıktıları başka bir yerde kullanmak istiyorsanız  ve borulama yöntemleri tam olarak ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa konsolu açmanız, komutu çalıştırmanız ve komut çıktısının tamamını seçerek kopyalamanız gerekiyor. Ara sıra yapılacak bir işlem için oldukça kısa bir yol gibi görülebilir ama bu adımları günde birden fazla kez tekrarlıyorsanız daha kestirme bir yol kullanmak size zaman kazandıracaktır, en azından kendim için öyle olmasını umuyorum.
 



Google'da kısa bir araştırma yaptıktan sonra GNU/Linux ve MS Windows için komut satırından panoya kopyalama yapan benzer özellikli araçlar olduğunu öğrendim:



xclip'i denemek için indirdim ve PiSi'sini oluşturdum. xclip herhangi bir komutun çıktısını panoya aktarmanızı sağlayan bir komut satırı aracıdır. Sadece komut çıktılarını kopyalamak / borulamak için değil dosyaları farklı dizinler hatta farklı makineler arasında kopyalamak ve taşımak için de kullanılabilir (Tüm özelliklerini denemedim Readme'sinin yalancısıyım). Bazı örnek kombolar:


uptime | xclip
uptime komutunun çıktısını herhangi bir uygulamaya farenizin tekerleğine basarak yapıştırabileceğiniz şekilde kopyalar.


firefox `xclip -o`
Sanırım bu komutu e-posta istemcinizde HTML'lere atarsanız bağlantıları Mozilla Firefox'ta açabilirsiniz (denemedim).


sha1sum ./xclip-0.11.tar.gz | xclip -selection c
sha1um komutunun çıktısını sağ tıklama menüsünde bulunan kopyalama seçeneği ile kullanbileceğiniz şekilde panoya aktarır.


sha1sum ./xclip-0.11.tar.gz | cut -f1 -d':' -d' ' | xclip -selection c
Farklı komut komboları kullanarak komut çıktısının sadece belirli (ihtiyacınız olan) bölümlerini kullanabilirsiniz.

echo konsoldan merhaba | xclip -selection c


İhtiyaçlara göre farklı birleşimler elde edilebilir. Benim ihtiyacım olan herhangi bir arşiv dosyasına kolayca sha1sum komutunu uygulamak sizin de aradığınız bir özellikse şu servis menüsünü kullanabilirsiniz.

Yorumlar

  1. > Arama sonuçlarından yanlışlıkla girilen sayfalarınıza örnek veriniz.

    Bu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h