Halihazırda paketlenmiş mi?

Pardus'u kullanmaya başladığım ilk zamanlar, sürekli yeni şeyler denemek için kaynak koddan yazılım kurmaya çalışıyordum. Kaynak koddan yazılım kurmak yaptığınız işlemleri bir sonraki sürüm veya bir sonraki kurulum için de tekrarlayacağınız için pek mantıklı olmasa da uzun zaman bu yöntemi kullandım.
Geçen sene birkaç paket yapma denemesinden sonra kullanmak istediğim ve depolarda olmayan paketleri oluşturabilmeye başladım (Doruk Bey'e bu vesileyle tekrar teşekkür etmek isterim). Hala pek çok şeyi bilmiyorum ama diğer paketleri inceleyerek (kopya çekerek) bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
Neyse, asıl konumuza gelirsek, bir yazılımı paketlemeye başlamadan önce o yazılımın halihazırda depoda olup olmadığını kontrol etmek için basit bir yöntem olup olmadığını bilmiyorum. Ben ya Google Türkçe sayfalarda ya da Pardus Depoları'nı tek tek açarak Ctrl+F ile sayfa içinde yazılımın ismini yazarak aratıyordum. Eğer bu adımı yanlışlıkla atlarsam Pang Zero örneğinde olduğu gibi başka bir paketçiye ait bir paketi yeniden paketleyebiliyordum istemeden de olsa (Ceyhun Bey'e de bu konudaki anlayışından dolayı teşekkür ederim).
Pardus Depoları'nın kendi arama özelliği var ama bunlar yukarıda anlattığım durumlar için pek işe yaramıyor gibi. Ben de uzun süredir aklımda olan Halihazırda paketlenmiş mi? isminde basit bir özelleştirilmiş arama hazırladım az önce. Benden başka birinin böyle bir şeye ihtiyaç duyup duymayacağından emin değilim ama eğer kullanmak isterseniz, buyurun :)


Google'nin özelleştirilmiş arama hizmetiyle ilgili daha fazla bilgi için bu yazıdaki bağlantılara göz atabilirsiniz. Google her eve lazım.

Yorumlar

  1. Güzel düşünce ama sanırım playground'u dahil etmemişsin. Kendi paketimi bulamadım aramada :)

    Kısaca google'da şunu kullanıyorum:

    "site:svn.pardus.org.tr ext:xml/py(hangi uzantılı dosyada aramak isterseniz) paketadi"

    YanıtlaSil
  2. Hangi paketiniz acaba, ekledim diye biliyorum Playground'u ama bir daha bakayım.

    Söylediğiniz yöntemi de bir deneyeyim bu arada :)

    YanıtlaSil
  3. Ayrıca touchfreeze'yi de halla halla?

    YanıtlaSil
  4. mnurolcay bilgilendirme için sağol. Sorunu çözdüm gibi. Eğer arama sonuçlarında karşılaşamadığın sonuçlar olursa söyleyebilirsin.

    YanıtlaSil
  5. İşte Halihazırda paketlenmiş mi?'nin çıkış noktası burası.

    YanıtlaSil
  6. Bu arada hala bazı sorunlar varmış, 10-20 tane daha adres ekletecek bana illa.

    YanıtlaSil
  7. Sanırım site eklemeyle ilgili değil sorun, yeni eklenen paketlerin arşivlenmesi için bir süre geçmesi gerekiyor galiba?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h