Pardus'ta Adobe AIR

Adobe AIR, masaüstüne yüklenen zengin Internet uygulamalarını oluşturmak için geliştiricilerin HTML, Ajax, Adobe Flash ve Adobe Flex dahil olmak üzere bildik web teknolojilerini kullanabilmelerini sağlayan işletim sistemi genelinde çalışma zamanıdır. Adobe AIR ile geliştiriciler, kendi makinelerindeki kaynakların gücünü web ile birleştiren, görsel açıdan zengin, çekici uygulamalar oluşturmak için ellerindeki yetenekleri ve araçları kullanabilirler. *

Adobe AIR hakkında güzel bir yazıyı huseyint.com'da okuyabilirsiniz. Şu anda okuduğunuz yazı sadece Adobe AIR'in ve uygulamalarının Pardus'ta nasıl çalıştırılabileceğini anlatmaktadır. Adobe AIR'in tanıtımı, kullanışlı uygulamaları ve daha fazlası internetteki diğer kaynaklarda mevcut.

Adobe AIR şu anda yalnızca birkaç dağıtımı desteklemektedir. Bu yüzden Adobe AIR'i Pardus'ta normal yollardan yüklemeye çalıştığınızda aşağıdakine benzer bir hata mesajıyla karşılaşacaksınızdır:

Adobe AIR could not be installed because this is not a supported Linux distribution. Only RPM- and Debian-based Linux distributions are supported.
Adobe büyük ihtimalle sonraki betalarda veya kararlı sürümde daha yaygın bir destek sunacaktır. Gelecek zamanın bu belirsiz kipini beklemek istemeyenler ise şu adımları izleyerek Pardus'a Adobe AIR'i yükleyebilirler:
  • Adobe AIR for Linux SDK'yı yükleyin. Yüklemeden önce lisans sözleşmesini kabul etmeniz gerekiyor.
  • İndirdiğiniz arşivi /opt/air-sdk dizinine açın.
  • İnternetten birkaç tane Adobe AIR uygulaması bulun ve indirin.
  • İndirdiğiniz uygulamaları arşivinden çıkarın ve /opt/air-apps dizinine kopyalayın.
  • Konsolu açarak şu komutu çalıştırın: /opt/air-sdk/bin/adl -nodebug /opt/air-apps/uygulamanın-adı/META-INF/AIR/application.xml /opt/air-apps/uygulamanın-adı
  • Uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Eğer her seferinde konsoldan komut vermek istemiyorsanız uygulama için bir kısayol oluşturabilirsiniz. Kısayol oluşturmayı bilmiyorsanız diğer kısayolları inceleyerek bir tane yapabilirsiniz kolayca.
  • Çoğu uygulamayı kolayca yükleyebilirsiniz fakat doğrudan yükleme bağlantısı olmayanlar için farklı bir yol izlemelisiniz. İlk önce uygulamanın sitesindeki otomatik yükleme seçeceğini açın, böylece kurulum için gereken dosyalar bilgisayarınıza inecektir. İndirme işlemi bitip, kurulum ekranı açıldığında /tmp dizinine girin, burada FlashTmp0 veya benzeri bir isimde bir dizin olacak, bunu /opt/air-apps/ dizinine kopyalamanız yeterli.
  • Aşağıda da denemek için kurduğum bir kaç uygulamanın ekran görüntüsünü görebilirsiniz:







Kaynak: Adobe AIR on Gentoo Linux

Yorumlar

  1. Yukarıdaki yazı güncelliğini kaybetmiştir. Anlatılanları uygulamamanızı, bunun yerine
    http://get.adobe.com/air/
    adresini ziyeret etmenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Yok yok hala aynı tas aynı hamammış durum. Adobe Air'i Pardus'a normal yollardan kurmaya çalıştığınızda:

    "Bu, desteklenen bir Linux dağılımı olmadığından Adobe AIR kurulamadı. Yalnızca RPM ve Debian tabanlı Linux dağılımları desteklenmektedir."

    Dağılımı mı dağıtımı mı? Diğer dağılımların saç oranı mı az ey Adobe?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h