Dexter

Çoğu insan gibi maddi ihtiyaçlar yüzünden değil duygusal ihtiyaçlar adına çift işte çalışan Dexter Morgan'ın hayatını konu alıyor Dexter. Dexter'in ilk mesleği kan analistliği, ikincisi ise seri katillik, her gün karşılaştığımız mesleklerden değil.

Kitaptan uyarlama bir dizi Dexter, kitapların yazarı Jeff Lindsay. Şu anda üç kitap yayınlanmış durumda, Türkçe'ye ise yalnızca ilk kitap çevrilmiş henüz:
  • Darkly Dreaming Dexter (Delirtici Düşlerin Dexteri)
  • Dearly Devoted Dexter
  • Dexter in the Dark
Kitaplar ilgi alanım içinde, bulduğumda okumayı düşünüyorum her ne kadar diziye göre daha yavan olduğu hakkında bir kaç eleştiri okusam da.

Dizi şu anda üçüncü sezonunda. Gözlemlediğim kadarıyla oldukça geniş bir izleyici kitlesi edinmiş durumda. Dexter'e çok beğenmem ben bunu ruh haliyle başladım ama sonuç tam tersi çıktı. Bu yazıyı da eğer henüz Dexter ile tanışmadıysanız size kendisini taktim etmek için yazdım.

Dizinin içeriği hakkında herhangi bir bilgi vermek istemiyorum, ilk bölümünü izleyin, sevmezseniz bırakın, severseniz zaten tüm bölümlerini bitirirsiniz.

Bir de, seviliyor herkes tarafından Dexter. Galiba herkes eden bulur lafından önce eden bulsun diye dua ediyor ve Dexter bizim yerimize zevkle ellerini ala boyuyor.

Tüm sezonları ve kitaplarını bitirdikten sonra geniş bir inceleme yazmak isterim, şimdilik bu kadar.

Şunu da söyleyeyim yoksa eksik kalacak bu yazı: Hangi tür olursa olsun içinde kendine has bir mizahı olan yapımlar vardır ya, Dexter da bunlardan biri işte.

Yorumlar

  1. Kitabı bulabildim bugün, eğer okumaya fırsat bulabilirsem bahsederim biraz.

    YanıtlaSil
  2. Kitabı bitirdim. Akıcı bir anlatımı vardı yazarın. Fakat çeviri de yer yer sorunlar vardı. Kitap ilk baskısını 2004'de yapmış ve benim aldığım da ilk baskıydı. Sanırım yeterli tanıtımı yapılmadığı için iyi satmamış ve bu yüzden serinin diğer bölümleri de çevrilmemiş. Çevirin alacağım valla :)

    Herkese tavsiye ederim, polisiye seviyorsanız ise zaten kaçırmayın.

    YanıtlaSil
  3. Kitabın ikincisi de çıkmış, iş alıp okuyabilmekte.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h