Leziz Mozilla Firefox Eklentileri 2

Mozilla Firefox'un açık kaynak olmasından sonra gelen en büyük özelliği inanılmaz derecedeki esnek eklenti desteği. Bu eklentilerle internetten daha hızlı ve kolay yararlanabildiğimiz gibi bazen de Mozilla Firefox'a bir tarayıcıdan beklenmeyecek özellikler ekleyebiliyoruz.
Mozilla Firefox'a ait eklentiler Firefox Add-ons'dan temin edilebiliyor. Ayrıca eklentiler hakkında Türkçe kaynak sıkıntısı da yok, eklentiler.com bu kaynaklardan sadece biri.
Eklentiler hakkında bu kadar çok kaynak olduğu halde yeni bir eklenti yazısıyla karşılaşmak garip gelebilir ama değil. Benim gibi eklentiler hakkındaki kaynak siteleri düzenli takip etmeyenler ya ihtiyaçları doğrultusunda arama motorlarında arama yaparak ya da hiç ummadıkları bir anda karşılarına çıkan Mozilla Firefox eklentileri konulu yazılar sayesinde eklentilerine kavuşuyorlar.
Birinci bölümü izlemeyenler bir tekrar gösterimi buradan görebilirler. Şimdi ikinci bölüm:
0. Hepsi bir arada
Temalara da eklenti muamelesi yapılmıştır. Ayrıca, çok fazla kullanıcıya hitap etmeyen ve önceden bahsettiğim eklentiler hakkında yazmadım.


Mozilla Firefox'u Google Chrome'un ikizine çeviren pek hoş bir tema.


Mozilla Firefox ile birlikte kullanılabilecek en güzel temalardan biri. Sade, yeşil renkli, güzel bir alternatif.


Gmail kullanıcılarının oldukça hoşuna gidecek bir eklenti. Sağ alt köşede kendi halinde takılan eklenti E-Posta aldığınızda sizi haberdar ederek E-Postalarınıza hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlıyor.


Mozilla Firefox'daki bütün menülere hükmetmenizi sağlayan harika bir eklenti. Bugüne kadar kullanmadığınız ileride de kullanmanızın pek olası olmadığı menü öğelerini görünmez yaparak sadeliğin sınırlarını zorlayabilirsiniz.


Mozilla Firefox'da yeni bir sekme açmak için sekme çubuğundaki boş bir alanı iki kere tıklamak yeterli. Eğer bir tıklamayı kar etmek istiyorsanız bu eklentiyi kurabilirsiniz ve en son sekmenin yanına eklenen yeni sekme açma düğmesiyle yeni sekmeler açabilirsiniz.


İnternet sitelerini bağımsız uygulamalara çeviren, uzun süredir ihtiyac duyduğum ve dün şans eseri bulduğum mükemmel eklenti. YouTube, Facebook, Ekşi Sözlük, Sesli Sözlük gibi siteleri uygulamalara çevirebilir ve masaüstüne eklenen simgeleri yardımıyla açabilirsiniz.


Örnek bir kullanım alanını anlatayım: Wikipedia'da İngilizce bir yazı okuyorsunuz ve anlamını bilmediğiniz bir çok kelimeyle karşılaştınız, normalde farklı bir sekmede Sesli Sözlük'ü açarak kelime anlamlarını buradan görebilirsiniz. Ama sekme değiştirmek size oldukça zaman kaybettirecektir. Prism sayesinde ise oluşturduğunuz Sesli Sözlük uygulamasını açabilir ve diğer pencerelerin üzerinde kalmasını sağlayarak bir yandan yazıyı okurken eş zamanlı ve hızlı bir şekilde kelimelerin anlamlarını öğrenebilirsiniz.


Dosya, düzen, görünüm gibi Mozilla Firefox'un en üstünde yer alan bölümü sihirli bir çubuk değmesini andırırcasını güzelleştiren, yazarını tebrik etmek istediğim bir eklenti.

Eğer benim kullandığım şekilde kullanmak istiyorsanız. İlk önce menündeki boş bir yeri sağ tıklayın ve özelleştir seçeneğini açın. Gezinti araç çubuğundaki tüm öğeleri Tiny Menu'nun yanına taşımaya başlayın. Tüm öğeleri taşıdığınızda gezinti araç çubuğunu kapatın.

Yorumlar

  1. Yeni sekme için bu olacakmış, bir yanlışlık olmuş:
    New Tab Button on Tab Right
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5338

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h