Mantık Bulmaca


Mantık bulmaca ne zaman popülerdi bilmiyorum ama artık mantık nostalji diye anılıyor ve pek karşıma çıkmıyor. En son Konya'da Radikal'in kitap ekinde rastlamıştım (eminim hala oradadır ama ben gazete almıyorum uzun zamandır). En sevdiğim bulmaca türlerinden biri olsa da pek çözebilmişliğim yoktur. Hatta bu çözdüğüm ilk ve tek olanın fotoğrafıdır. Doğruluğunu kontrol etmek için saklamıştım. Bir daha da bakma fırsatım olmadı. Eğer bu işte iyiyseniz, çözüp, benim bulduğum sonucun doğru olup olmadığını söyleyebilirsiniz. Daha önce denemediyseniz de mutlaka bir şans verin.

Bulmacamızın şaşırtıcılıktan uzak olarak İngilizce isimi ise logic puzzle imiş. İnternet üzerinde pek çok örneği ni bulabilirsiniz. Yazıcımın olmadığına üzüldüğüm anlardan birini yaşıyorum şu an.

Logic-Grid Brain Teasers
The Logic Zone

Yorumlar

  1. Evet, ben de bu mantık bulmacaların hasatasıyım ve gazetelerde pek rastlanmıyor; çengel bulmaca var bol bol. THY'nin skylife dergisinde olanları çözüyorum.

    Verdiğin örnekteki bulmacayı doğru çözmüşsün ama şunu söylemeliyim bu gayet basitti. Daha zorları da mevcut.

    YanıtlaSil
  2. Doğruluğunu kontrol ettiğin için sağ
    ol.

    Bir de şimdi dikkatimi çekti ben bu hikayelerin hiçbirini okumamışım ya.

    YanıtlaSil
  3. abiler/ablalar üşenmemişler bağlantımız değişiyor yerimlerinizi, bağlantılarınızı isterseniz güncelleyin diye e-posta atmışlar, helal olsun:

    http://www.thelogiczone.plus.com/

    YanıtlaSil
  4. Çoğu bağlantı çalışmıyor. Sadece Google arama sonucu bağlantısı ve Logic-Grid Brain Teasers bağlantısı çalışıyor yukarıda. Eski yazılardaki bağlantıların sağlam kalmasını sağlamak da bir noktadan sonra epey bir iş halini alıyor. Hatta bazı bağlantılar kötü amaçlı sitelere yönlendirilebildiğinden büyük bir sorun halini de alıyor. Şimdilik bunları bir süre daha görmezden gelerek sadece şu bağlantıyı paylaşmak istiyorum, epey bir mantık bulmaca yer alıyor, keşke hala yayına devam etseymiş:

    http://mantikoyunlari.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h