pardus a geçiş

Dün işletim sistemi değişikliğini gerçekleştirebildim. Daha önce redhat tabanlı dağıtımlar kullandığım için tercihimi fedora 7 64 bit den yana kullandım. Kurulum Türkçe olduğunda hata verdiğini daha önce bir yerlerde okumuştum ama yine denedim ve ikinci seferde İngilizceyi seçerek kurulumu gerçekleştirdim.

64 bit olması dolayısıyla fazladan efor sarf edeciğimin farkındaydım ama yine de olmadı kendimi evimde hissedemedim ve eski işletim sistemime geri döndüm.

İnternetten pardus u çekip bir cd ye yazdım. daha sonra bazı işler daha yaparak arşiv olarak kullandığım sabit disk alanını yedeklemeye başladım. Fly marka 12x dvd almıştım ama benim dvd yazıcıyla yıldızları bir türlü barışmadı. Daha önceden dvd yazıcının “firmware” güncellemesini yapmıştım yeni güncelleme var mı diye bakarken burayı gördüm ve ben niye yapmıyorum dedim ama beceremedim. Sorunu yazılımsal olarak halledeyim dedim farklı yazılımlar denedim google da ve download da bulabildiğim çoğu programla denemeler yaptım ama yüzüm gülmedi o kadar umutsuzdum ki en sonunda “k3b for windows” diye arattım, şu anda yokmuş :) Neyse 4x ile biraz hatalı olarak yazım yapsa da arşivi yedekledim. Oysa aynı markanın 8x lerine sorunsuz olarak yazım yapabiliyorum.

Bu kadar şansızlıktan sonra pardus 2007.2 yi bilgisayara taktım ve cd yi doğrulmayı denemeden kuruluma başladım ve %25 de hata verdi, tekrar fedora yı yükledim pardus u bir daha indirdim ve cd ye yazdım (boşuna k3b yi indirmeye çalışmayın, hem çalıştırdığınızda sistem donuyor, hem de iso yu sağ tıklayınca cd ye yakabiliyormuşsunuz, 64 bit için).

İkinci denemede cd yi doğrulayarak kurulumu gerçekleştirdim ve bitirdim. Bu yazıyı buradan gönderebilecek kadar da sistemi düzenledim. Bundan sonraki birkaç yazı da pardus ile alakalı olacak.

İnceleme adına da bir şeyler yazalım da yazıyı okuyanlar eli boş dönmesin. Pardus usb den taktığım her aleti tanıdı. Bunlar arasında: ngage, kodak v550, nikon d80, exigo 2gb bellek, dayımın premier marka araba da mp3 dinlemeye yarayan aleti vardı. Güzelce tanıdı ve bu aletleri ne yapayım diye bana sordu :)

Yorumlar

  1. Sonra da şöyle şeyler olmuş.

    Bazı komitler çok güzel.

    YanıtlaSil
  2. Acaba o zaman Fedora'nın KDE için özelleştirilmiş sürümünü deneseydim neler değişirdi hayatımda.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h