gbb1 – silik seksek çizgisi

Adres: silikseksekcizgisi

Hangi kelimeyle: "sen daha yatmadın mı yer elması"

Nerede o: evrende bi sen, bi ben, bi de..

Ne zamandır: Kasım 2005 - Kasım 2006

“google beni bulamaz” oyunumun asıl amacı dünyayı ele geçirmekti. Bunu yapabilmek içinse bir zincir kurmam gerekiyordu. Bu zincir çok boyutlu olacaktı, hem de çok saçma. Bunu yapmak için Google da o an aklıma gelen, beynime kendi isteğimle veya dış mihrapların monte ettiği kelimeyi yazacaktım ve karşıma çıkan blogu (blogları demiyorum çünkü tek bir blog bulması bile mucize) gezecektim. Bulanan blogu büyük ihtimalle sevecektim çünkü, yazdığım kelime benim ve o blog yazarının ortak noktası olacaktı, en azından o kelimenin geçtiği yazıyı meraktan okuyacaktım. Planım hemen hemen sorunsuz çalıştı.

İleriki yazılarda daha fazla açıklama gelecek ve yüz bin çalışanın sss üzerinde çalıştığını belirtmek isterim.

Yorumlar

  1. adı geçen blogu incelerken ve yazıyı eklerken küçükkız.mp3 ü dinledim. olması gerektiği gibi film müzikleri vardır ya bu da bu blog a tam uymuş.

    YanıtlaSil
  2. ilahi maidis, sen de az komik degilmissin. nerdeeen nereye; simdi gordum blogum hakkinda bu yazdiklarini. oyununun ilk talihli kisisi olduguma sevindim.
    o sarkinin linki artik calismamaya basladi, o yuzden kaldirdim yoksa benim de cok hosuma gitmisti. "kucuk kiiiz kucuk kiiiz soyle bize nerdeydin". salak malak ama ustume aliniyordum galiba ben bu sozleri duydugum zaman :)

    ben senin blogunu okuyamadim maalesef. boyle bol linkli, efendim terimli, hatta ekran goruntulu falan bloglar, nasil desem, gozumu korkutuyor. anlamiyorum teknik seylerden ya, o yuzden. yoksa bi ortak noktamiz olduguna sevindim, gurur bile duydum.

    bu arada muhtemelen senin profilime baktigindan bu yana 'pursuit of happyness' eklendi gozde filmler listeme. bu da ortak olsun. ayrica elektronik bir de rubiks kupum var:)

    YanıtlaSil
  3. NeLLy selam,

    Cevabın bana İnternet üzerinde dahi olsa bir şeyler yazarken dikkatli olmam gerektiğini gösteren hoş bir örnektir.

    Oyununun ilk talihlisi olduğun zaman günlük yazmayı bırakmış olduğundan oyundaki dallanmayı sağlayamamış ve bir süre sonra ikinci denemeyi yapmıştım.

    Nedense onda da merhaba ben şöyle bir saçmalık yaptım gel sen de katıl diyemedim blogun yazarına, o da öylece kalmış oldu bir kenarda ikinci deneme olarak.

    Daha sonra ben de bıraktım oynamayı, böylece bambaşka bir mim dalgası olabilecek bu fikir de çöpe gitti.

    Neyse İnternetin de küçük olduğunun çok güzel bir örneği olduğunu söylüyordum, tekrar oraya dönerek yazıyı tamamlayayım.

    Bunları belki ilk seferdeki gibi şansa da olsa okuma ihtimalin var. Geç kalmış cevap için kusura bakma.

    Yalnız elektronik küpü söküp alın işte dizdim bütün renkleri demek zor olur, plastiğini tavsiye ederim :)

    Son olarak o zaman nedense tam yazının bağlantısını bulamamıştım o da şöyleymiş.

    Sanırım günlüğümde başka cevaplanması gereken mesaj kalmadı. Oh be :) Diğer gecikme örneklerini görmek için:
    buraya ve
    şuraya bakılabilir.

    YanıtlaSil
  4. Bu arada, atıfta bulunduğum yazının sonuç bölümünde bahsi geçen reklamı izlemek için buradaki videoya bakabilirsiniz (00.20 - 00.40).

    YanıtlaSil
  5. Haha... O zaman yorumları okumamıştım şimdi yazıyı okuduktan sonra yorumlara da baktım. Orada da benzer bir durum var hani film için de film olur ya, onun gibi. Biraz özetleyeyim ya da boş vereyim, kendiniz bakın :)

    YanıtlaSil
  6. Şansla değil, bizatihi posta kutuma gelen maille okudum yorumlarını, sevindim.

    Bu oyuncuk dünyayı ele geçirmek amacını tam olarak gerçekleştiremediyse de güzel fikirdi, hakkını veriyoruz. Bir de burada insanların birbirlerine pamuk ipliğiyle bağlı olduğunu gösterebilir. Yani nedir, bu yazını çok beğendim, takipteyim, sonrakileri beğenmedim takibi bıraktım, ya da hayranındım ama sen yazmayı bıraktın, biz de böylece koptuk, vs. gibi...

    Eh, oldu olacak yine aynı şeyi söyliyim, bol gülüşlü günler ^^

    YanıtlaSil
  7. NeLLy tekrardan selam,

    Pek teknoloji cahili sayılmam ama bazen bir şeyi de kaçırdım mı yakalayamıyorum :)

    Benim bu yazımdan tam olarak nasıl haberin olduğunu anlayamadım. Blogger ilgili yazına bağlantı veren blogları sana bildirebiliyor mu? Bu özellikten haberim yok da.

    YanıtlaSil
  8. Hayır hayır :) Bak bu yorum da neşelendirdi beni, heheh. Dalgınlığına geldi galiba, olur öyle.

    Yazıdan değil, yorumdan haberdar oldum. İlk yorumumu gönderirken "yanıt yorumları mailime gelsin" seçeneğini tıklamışım, o yüzden.

    YanıtlaSil
  9. Tamamdır :) Geç de olsa her şey oturdu yerli yerine şimdi :)

    Bu arada bu özelliği hiç kullanmamışım ben. Hatta bu özelliğin bu kadar işe yarayacağını dahi düşünememişim.

    Ben ne yapıyordum anlatayım birisinin günlüğüne yorum bıraktıktan sonra. Yer imlerine ekliyorum, bir saat sonra açıyorum, bakıyorum cevap yazmış mı, yoksa iki saat sonra bir daha bakıyorum, yoksa ertesi gün bakıyorum, en sonunda yine yoksa eeeh eytere bea diyip yer imlerinden siliyordum bağlantıyı. Tabi artık daha mantıklı olan bu yöntemi / özelliği kullanacağım :)

    İyi günler NeLLy.

    YanıtlaSil
  10. Hiç geleneklerine sadık değilsin, hemen işine gelen açılımları kapıyorsun bakıyorum :P Şaka tabii, sevindim bu pratik yolu gösterip bi hayra vesile olduğum için.

    İyi günler maidis, bol takipli yorumlar ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h