Benzer ve Aynı Dosyalar

“Herkes tek ve biriciktir, diğer herkes gibi” bu değilse de buna oldukça benzer bir laftı ve bu yazı için güzel bir giriş cümlesiydi, ben de gerekeni yaptım. Bilgisayarımızda aynı dosyaların “isteğimiz dışında” bulunmasından (edebi versiyonu için “at koşturmasından”) rahatsızlık duyarız (duyuyorsunuz değil mi). Bu dosyalar yazılar, resimler, sesler ve videolar olabilir.

Aynı dosyaların canımızı sıkma derecesi bizim için anlamlı olup olmadığı ile yakından ilgilidir. Örneğin “C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE12\Office Setup Controller\OSETUP.DLL” dosyasının “C:\MSOCache\All Users\{90120000-0030-0000-0000-0000000FF1CE}-C\osetup.dll” veya herhangi başka bir yerdeki “osetup.dll” ile aynı olması bizi pek bir ilgilendirmez. Anlamlı dosyalarımız içinde ise aynı dosyalara asla katlanamayız, arşivciliğe aykırıdır çünkü. Aynı dosyaları bulmak için yardımcı olan birçok program olmasına rağmen, işimize yarayacak “benzer dosyaları bulucu” programlar pek yoktur. Kısıtlı sayıdaki programlar ise yalnızca tek bir alana yoğunlaşmaktadır.

Aynılık ve benzerlik kavramlarını örnekler üzerinde inceleyelim ilk önce:

Yorumlar

  1. harika bi inceleme yazısı olmus bukadar ugrasmana tesekkur etmek az kalır süpersin

    YanıtlaSil
  2. Eski yazılarımın okunduğunu görmek çok güzel. Okumak için zaman harcadığınız için ben de size teşekkür ederim.

    Yalnız yazı güncelliğini kaybetmiş gibi geldi bana şimdi okuyunca. Hem de hiç açık kaynak projelerden bahsetmemişim. Benzer sesleri bulan yazılım yok demişim varmış galiba.

    Ayrıca bu işleri yapan çeşitli internet servisleri de geliştirildi. Bunlarda yok yazıda.

    Ama hakikaten ilginç olmuş yazı. Can sıkıntısı sen nelere kadirsin ya.

    YanıtlaSil
  3. Konuyla ilgili buraya da bir şeyler karalamıştım. zaten Oradaki yazıları okuyarak buraya gelmediyseniz bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h