Her Nesil Kıl Esprilere Katkılarım

Konya Tramvay
-Alo naber abi.
-İyilik senden
-Sorma abi emniyetteyiz [vurgulamaya özen gösterilmeli]
-Ne diyorsun ya, ne oldu
-Tramvaya bindik…
-Eeee
-Sonra Sille Yolu’na geldik…
-Eeee
-Şimdide Emniyet durağındayız, yarım saate kampüste olurum, görüşürüz HaaHaa.


Rüzgâr Esiyor, Yağmur Yağıyor
Yağmur yağar, hızlı adımlarla eve ulaşmak için binilecek olan toplu taşıma araçlarından birine doğru gidilmeye çalışılır, iki arkadaştan daha muzır olanı havaya bakar, arkadaşına döner ve bir meteoroloji uzmanı edasıyla “galiba yağmur yağıyor” der, arkadaşının gülmesinin nedeni sinirsel bir nedenden de olabilir arkadaşlığının saflığından da, bu ancak aynı espriye daha önce ne kadar maruz kaldığına bağlıdır. Bu espriyi yapanların şiddetli rüzgâr esen havalarda parmaklarını ağızlarına götürerek tükürükledikleri, bu parmağı daha sonra havaya kaldırmaları ve kurbanlarına “galiba rüzgâr esiyor” dedikleri de görgü tanıkları tarafından doğrulanmıştır.


Ellerine Sağlık
Yurtta kaldığım odanın kapısı uzun zamandır bozuktu, bildirmeme rağmen tamir etmelerini söyleyeli iki hafta kadar olmuştu ki bu kadar bekletmenin kâfi geleceğini düşünmüş olacaklar ki bir görevli gönderdiler, adamda kapıyı eskisinden daha iyi bir duruma getirdi, ama ben nerden bileyim “abi ellerine sağlık, sağ olasın” dediğimde “afiyet olsun” deyip güleceğini. Eline sağlık kelime grubunun konu olduğu diğer bir espride şöyle oluşmaktadır, teşekkürler Yalın:
- Ellerine sağlık.
- Hadi kutla bu zafer senin.
- ?!?


Kızılay
Bu da genelde 3650 telefonlar için yapılıyor. 3650 sini elinde taşıyan şahsiyetin yanına yaklaşılır ve ooo hayırlı olsun, bugünler de herkeste bunlardan ver, Kızılay bu telefonlardan dağıtıyor galiba, denilir ve akabinde olay yerinden uzaklaşılır çünkü arkadaşın elinde 3650 vardır ve kafanıza vurması halinde beyin fonksiyonlarının çalışmasında gariplikler görülebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h