YAĞMUR YAĞDI

Yağmurlu havalar hep hüzünlendirmiştir beni. Gökyüzünü kaplayan kara yağmur bulutları sanki benim içimi de kapla, bende bir karamsarlık baş gösterir. Bir şey yapmama isteğim kamçılanır, bir şey yapmam.

Bu garip döngü hep var mıydı, hani şu buharlaşıp tekrar yağma olayını diyorum. İlk yağmur kimi ıslattı acaba, ya sonuncusu kimleri ıslatacak. Kim bilir kaç sevgili geçti bu çamurlu ıslak yoldan; şemsiyesiz, birbirine sokulmuş, elinden geldiğince kendini siper etmiş yârinin üzerine ıslanmasın diye. Bazıları ise yine yalnız gezerler fark etmez ellerinde şemsiye olup olmaması, hep hızlı yürürler aldırmadan yağmurdan önce bir milyon olan şemsiyeyi iki milyona satan uyanık adama.

Şemsiye demişken, kolay değildir kullanmak onu. Sokmamalısınızdır çevrenizdekilere o sivri ucu ya da dışarıdan gelecek şemsiye darbelerine karşı uyanık olmalısınızdır. Toplu taşıma aracı olarak şemsiyeyi incelersek, makbul olan sayı ikidir, üç de belirli sınırlarda kabul edilebilir ama etrafa mizah konusu olmak istemiyorsanız çıtayı daha fazla yükseltmeyi denememelisiniz. Neticede ister iki ister üç kişi olsun şemsiye altındakilerin uyması gereken kurallar vardır yanındakiyle eşzamanlı yürüme ve şemsiye dışına çıkmama, şemsiyeyi uzun boylunun taşıması gibi.

Konu dağıldı. İçimizde yüzdüğümüz denizi dışarı taşırmak için çok ideal ortamlardır yağmurlu havalar bazen çalan bir müzikle bazense hıçkırıklarınızla bir solo verirmiş gibi sessiz ama derinden.

Peki, sonra yağmur dinmeyecek mi, güneş tekrar çıkıp gökkuşağını oluşturmayacak mı? Belki içimdeki karamsarlık da dağılır, neşe dolar içim, yaşama sevinci dedikleri şeyle kaplanır her tarafım, sebepsiz sebepsiz şarkı söyler dans ederim, ayaklarım yere basmaz. Bunların haricinde başka şeylerde olabilir, ama şimdilik hava bulutlu, metrekareye düşen yağmur oranı hayli yüksek ve haberlere bakılırsa bu oldukça uzun sürecek.

Yorumlar

  1. içimizde yüzdüğümüz deniz mi?!işte bu şiirsel söyleyiş bu varya sadece bir söz süsü değil sizde bunu hissedebiliyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sen de yaz yaz yaz buraya yaz bütün sözlerini

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diğer Dillerde Hoşçakal

Mızıka Tabları Nasıl Okunur

conio.h